Tuin- en parksector krijgt eigen online tool voor risicoanalyse

16-10-18

Sinds 10 september beschikt de tuin- en parksector over een eigen ‘Online interactive Risk Assessment’ (OiRA). Met die tool kunnen kmo’s de welzijnsrisico’s voor hun medewerkers gratis en eenvoudig in kaart brengen.

Kleine bedrijven hebben doorgaans te weinig middelen om een grondige risicoanalyse uit te voeren. De online tool OiRA neemt dat euvel weg. De software werd ontwikkeld door het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) en helpt kmo’s om risico’s op de werkvloer stap voor stap te identificeren. Op basis daarvan stelt de tool preventieve acties voor, die op hun beurt de arbeidsveiligheid helpen te verbeteren.

Een sectorspecifieke oplossing

Na de lancering van de OiRA Podiumkunsten deze zomer kreeg ook de tuin- en parksector een eigen tool. Bij de risicoanalyse houdt de OiRA Parken en Tuinen rekening met machines, werfbeheer, gevaarlijke producten en werkzaamheden die eigen zijn aan de branche. Bedrijfsleiders ontvangen ook tips op maat over materiaal, ergonomie en persoonlijke bescherming.

Ontdek hier de tool.


Meer weten over risicoanalyses?

Doe een beroep op de expertise van Mensura. Neem contact met ons op via +32 2 549 71 00 of mail ons.


Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons