Communicatie voor een geslaagde re-integratie: zo pakt u het aan

Een succesvolle re-integratie begint bij de juiste communicatie op het juiste moment. De gulden regel: hou de communicatielijnen zo veel mogelijk open – vanaf het moment van ziektemelding tot de opvolging van de gere-integreerde medewerker.

Voorkomen is altijd beter dan genezen: pak verzuim dus aan voor het wortel schiet. Maar zelfs als het kwaad al is geschied en uw medewerker (voor lange tijd) ziek valt, is een vinger aan de pols uw beste garantie op lagere verzuimcijfers en – indien nodig – succesvolle re-integratie.

Via communicatie tijdens langdurig verzuim naar een geslaagde re-integratie

Goede communicatie is geen doekje voor het bloeden: proactief contact onderhouden met langdurig afwezige medewerkers verlaagt de kans op fade-out – het proces waarbij ze geleidelijk uit beeld verdwijnen en niet meer terugkeren – en vergroot die op een succesvolle re-integratie.

Bovendien zijn de gesprekken die u voert, goud waard: deze puzzelstukken helpen inzicht te verschaffen in een mogelijke verzuimproblematiek in uw bedrijf en hoe die te vermijden. Maar wat zegt u wel én niet, en wanneer?