Geef griep geen kans op de werkvloer met griepvaccins

Elk jaar kluistert de griep meer dan één op de tien Belgische medewerkers aan huis. Met griepvaccinatie beschermt u uw medewerkers, en houdt u tegelijk het winterse ziekteverzuim in uw organisatie binnen de perken.

De beste bescherming

Een griepvaccin verlaagt het risico op ziekte met 70 tot 90%. Wie toch ziek wordt, herstelt sneller en loopt minder risico op complicaties zoals bronchitis of longontsteking. Een jaarlijkse inenting is de aangewezen manier om griep uit uw organisatie te weren.

Elk jaar opnieuw

De vaccinatieperiode loopt van begin oktober tot december. Een vaccin beschermt ongeveer een half jaar, omdat de afweerstoffen in ons lichaam na verloop van tijd afnemen.

Bovendien ondergaat het griepvirus elk jaar kleine veranderingen. Aan de hand van het virus van het voorbije griepseizoen, en de voorspellingen voor de komende griepgolf, worden de nieuwe griepvaccins samengesteld. 

Griepvaccins maken ons niet ziek

Op de dag van de vaccinatie kan de injectieplek wat pijn doen, rood zijn of lichtjes zwellen. Maar echt ziek worden we niet van griepvaccins. Ze stimuleren ons immuunsysteem om afweerstoffen aan te maken. Twee weken na de inenting is ons lichaam klaar om de strijd aan te gaan met de virussen in het vaccin.

Voor wie?

Voor bepaalde beroepscategorieën is een griepvaccin een must. Wie in de gezondheidssector werkt, beschermt er niet alleen zichzelf mee, maar ook patiënten met een verzwakt immuunsysteem. Wie in contact komt met gevogelte en varkens laat zich eveneens beter inenten.

Maar ook voor andere medewerkers biedt een griepvaccin een oplossing. Zo beschermt u hun gezondheid, en is uw organisatie minder vatbaar voor ziekteverzuim door griep.

Ontdek hoe u met de juiste vaccins uw medewerkers ook buiten het griepseizoen optimaal kan beschermen op de werkvloer.