Wat moet u doen bij een COVID-19-besmetting in uw organisatie? (Update 26/01/2021)

Snel reageren is een must als er een coronabesmetting opduikt op de werkvloer. Welke stappen moet u nemen als werkgever? En hoe bepalen uw werknemers wat ze moeten doen bij een risicocontact of een positieve coronatest? Deze overzichtelijke documenten maken iedereen wegwijs.

Weet u wat u te doen staat als een werknemer besmet blijkt met COVID-19? Of als de contact tracing aan de lijn hangt? Zeker nu de richtlijnen regelmatig bijgesteld worden, is het voor sommige werkgevers niet duidelijk wat er van hen verwacht wordt. Onze korte en duidelijke brochure helpt u snel de juiste stappen te ondernemen.

Download onze leidraad voor werkgevers

De interpretatie van de regels of de toepassing op concrete situaties zorgt ook bij werknemers voor twijfel of onduidelijkheid. Met ons actuele overzicht weet elke collega hoe hij of zij moet reageren bij symptomen of risicovolle contacten.

Download en verspreid de richtlijnen voor werknemers die ziektesymptomen hebben of in contact kwamen met een besmette persoon:

Download de richtlijnen

Waar vindt u COVID-19-testresultaten terug?

Deze video toont waar u persoonlijke testresultaten kunt terugvinden, net als die van een kind of een persoon van wie u mantelzorger bent.