Praktische video’s voor werkgevers en medewerkers

De coronacrisis stelt werkgevers en medewerkers voor ongeziene uitdagingen. Van correct mondmaskers dragen over gezond telewerken tot omgaan met angst en onzekerheid. In deze video’s delen we tips en advies.

Handen wassen in 10 stappen

Hoe omspringen met angst of ongerustheid?

De coronacrisis creëert bij veel mensen stress, angst of slaapproblemen. Een psycholoog van onze partner Wellways legt uit hoe daarmee om te gaan.

Zo draagt u veilig een mondmasker

Deze video loodst u door de te volgen stappen.

Correct een FFP-masker dragen in 4 stappen

Dokters, verplegend personeel en labomedewerkers moeten zich beschermen tegen het nieuwe coronavirus met een FFP2- of FFP3-masker. Al biedt zo’n masker enkel bescherming als u het juist opzet en verwijdert. In deze video tonen we hoe het moet.

Deze respiratoire maskers zijn enkel bedoeld voor zorgverleners en labomedewerkers. Voor wie niet in de gezondheidssector aan de slag is, volstaan de voorzorgen tegen een gewone griep.

Rugpijn op de werkvloer

De helft tot 84% van de Belgische bevolking krijgt ooit te maken rugklachten. Rugpijn is een wijdverspreid fenomeen. De kunst is dus om een evenwicht te vinden tussen gezonde fysieke belasting en voldoende afwisselende bewegingen. Op die manier krijgt trouwens niet alleen de lichamelijke, maar ook mentale gezondheid een boost.


Preventie doet rugpijn tot 20% dalen. Een effectieve maatregel zijn deze oefeningen voor een sterkere rug.