Tools voor psychosociale preventie

Als werkgever hebt u er alle belang bij om de psychosociale risico’s op de werkvloer duidelijk in beeld te brengen. Zowel op het niveau van organisatie, afdeling als individu kunnen onderstaande tools helpen om een zicht te krijgen op het mentale welbevinden van uw medewerkers. Onmisbaar als vertrekpunt om een effectief actieplan op te stellen.

1. Sonar: hoe staat het met het welzijn van uw medewerkers?

Hoe bewaakt u het welzijn van uw medewerkers? De beste manier om daar gefundeerd zicht op te krijgen is uw medewerkers te bevragen hoe zij fysiek en (vooral) mentaal de uitvoering van hun job en interpersoonlijke relaties ervaren. Met andere woorden: door een psychosociale risicoanalyse uit te voeren.

Dat kan eenvoudig en laagdrempelig met de door Mensura ontwikkelde Sonar-methode. Deze geïntegreerde kwantitatieve en kwalitatieve methode laat medewerkers toe om aan te geven in welke mate ze tevreden zijn over specifieke jobaspecten en hoe belangrijk die voor hen zijn. Bovendien kunnen ze zelf verbeterpunten voorstellen. Het resultaat is een krachtig actieplan waar u als werkgever mooie vooruitgang mee kan boeken.

 

Voordelen Sonar:

  • Geïntegreerde kwantitatieve en kwalitatieve psychosociale risicoanalyse
  • Volledig overzicht van de psychosociale risico’s binnen uw organisatie
  • Concrete actiepunten om het psychosociaal welzijn te verbeteren, met ondersteuning door Mensura
  • Individueel rapport voor de medewerker
  • Toegankelijk via desktop of mobiel

De Sonar voor uw organisatie?

Vraag een offerte aan

2. Stress Q: hoe beleven individuele medewerkers stress?

Stress is een van de belangrijkste psychosociale risico’s op de werkvloer.

Een vervolg op de Sonar is de Stress Q. Deze online vragenlijst peilt naar de individuele stressbeleving van werknemers. Werknemers beantwoorden op maximaal 10 minuten een aantal stellingen en krijgen op het eind een persoonlijk rapport. Dat vermeldt ook concrete tips op maat, waarmee deelnemers meteen aan de slag kunnen.

De antwoorden zijn volledig anoniem. Als werkgever krijgt u wel de geanonimiseerde groepsresultaten. Dat laat toe om gepaste maatregelen te nemen. Zo zorgt u ervoor dat uw organisatie vitaal en productief blijft.
 


Voordelen Stress Q:

  • Tool om individuele stressbeleving in kaart te brengen
  • Uniek: persoonlijk rapport met concrete tips op maat
  • Geanonimiseerde groepsresultaten voor werkgever
  • Toegankelijk via desktop of mobiel

De Stress Q voor uw organisatie?

Vraag een offerte aan