Lifestyle Screening: breng de leefstijl van uw medewerkers in kaart

Met de Lifestyle Screening brengt u preventief de leefstijl van uw medewerkers in kaart. Thema’s als voeding, beweging, slaap, roken, stress en alcoholgebruik komen aan bod. Na de Lifestyle Screening ontvangen uw medewerkers een persoonlijk rapport met hun resultaten en leefstijladvies.

Waarom kiezen voor de Lifestyle Screening van Mensura?

Fysieke en mentale gezondheid zijn cruciaal voor de vitaliteit van uw medewerkers. Uit onderzoek blijkt echter dat de werkende Belg biologisch gezien gemiddeld 6,1 jaar ouder is dan zijn echte kalenderleeftijd. Een ongezonde leefstijl door roken, een gebrek aan beweging, ongezonde voeding, slaaptekort en stress is vaak de oorzaak. Ook de kans op gezondheidsproblemen, ziekte en vroegtijdig overlijden neemt daardoor toe.

Als werkgever kunt u de aandacht van uw medewerkers vestigen op het belang van een gezonde leefstijl. Een eerste stap om dat gericht te doen, is de leefstijl van uw medewerkers in kaart brengen.

Het eindrapport bevat heldere conclusies en concrete aanbevelingen, waarmee we meteen aan de slag gingen. De medewerkers zelf waren ook tevreden met hun persoonlijke adviezen. Daarom willen we de Lifestyle Screening na een jaar herhalen: zo blijven we de vitaliteit van werknemers opvolgen." Annemie Boone Lid managementteam bij Kind&Gezin

Hoe werkt de Lifestyle Screening?

1. Opstartoverleg

Samen bespreken we hoe we de Lifestyle Screening aanpakken in uw organisatie.

2. Inschrijven

U vraagt uw geïnteresseerde medewerkers zich in te schrijven voor de Lifestyle Screening. Zodra de inschrijvingen zijn afgesloten, leggen we de data en locaties voor het onderzoek vast.

Belangrijk: om de onderzoeksresultaten van uw medewerkers te verwerken in een anoniem rapport op maat van uw organisatie, hebben we minstens 20 Lifestyle Screenings nodig. Hoe meer deelnemers u verzamelt, hoe nauwkeuriger de globale analyse zal zijn. Het loont dus de moeite zo veel mogelijk medewerkers warm te maken voor de Lifestyle Screening.

3. Bevestiging afspraak

Uw medewerkers ontvangen 14 dagen op voorhand via e-mail een afspraakbevestiging met alle praktische info. Ze krijgen daarbij ook een vragenlijst die ze ingevuld meebrengen naar het onderzoek.

4. Lifestyle Screening

De screening – uitgevoerd door een Mensura-leefstijladviseur – bestaat uit:

  • een bespreking van de ingevulde vragenlijst;
  • biometrie (bepalen van gewicht, lengte, de Body Mass Index (BMI) en de buikomtrek);
  • een meting van de bloeddruk en pols;
  • een vingerprik om het cholesterolgehalte te meten;
  • een vingerprik om het glycemiegehalte te bepalen (diabetes).

5. Terugkoppeling en verslag

Daarna bespreekt de leefstijladviseur met de medewerker de resultaten en gezondheidsadviezen op het vlak van beweging, voeding, slaap, stress en middelengebruik. Indien nodig verwijst de adviseur de medewerker door naar een huisarts of specialist.

Binnen de 3 weken ontvangt de medewerker een persoonlijk verslag met alle resultaten en adviezen.

Als minstens 20 medewerkers aan de Lifestyle Screening hebben deelgenomen, kunnen we voor uw organisatie een geanonimiseerd groepsverslag maken. Samen bespreken we ook concrete adviezen voor uw gezondheidsbeleid.