Naar het sectoroverzicht

Uw heropstart in 5 stappen

Enerzijds hebben uw activiteiten een tijd stilgelegen, anderzijds komen uw medewerkers terug met tal van vragen en onzekerheden. Een doordachte aanpak van de heropstart van uw activiteiten is dus geen overbodige luxe.

Stap 1: bereid de heropstart grondig voor.

Stap 2: breng uw werkvloer in regel.

Stap 3: communiceer vóór de startdag.

 • Bezorg uw werknemers alle nodige info.
  Bij voorkeur nemen uw medewerkers deze info door vóór de eerste werkdag. Om u daarbij te helpen beschikt Mensura over een gratis sectorspecifieke e-learning voor uw werknemer(s).
   
 • Licht uw klanten en leveranciers in.
  Informeer hen en eventuele andere betrokkenen (bv. freelancers, onderaannemers, consultants) over uw heropstart en de coronamaatregelen die u hanteert.

Stap 4: besteed aandacht aan de opstartdag.

 • Check of iedereen de maatregelen kent.
  Overloop de coronamaatregelen rond hygiëne en social distancing nog eens met uw werknemers op de opstartdag. Je kan hiervoor een last-minute risicoanalyse (LMRA) ter beschikking stellen van jouw werknemers.
   
 • Neem ongeruste gevoelens serieus.
  Werknemers die nood hebben aan een vertrouwelijk gesprek, kunnen bij Mensura terecht. Met onze poster en video maakt u dit bekend op de werkvloer.

Stap 5: blijf de maatregelen strikt opvolgen.

 • Durf elkaar aan te spreken.
  Alle maatregelen naleven is soms lastig in de dagelijkse rush. Maar hoe geeft u iemand feedback hierover? Gebruik deze tips of schakel uw coronacoördinator in.
   
 • Betrek uw leidinggevenden.
  Zij spelen een cruciale rol om hun team mee te motiveren om de coronamaatregelen op de werkvloer na te leven en elkaar aan te spreken op onvoorzichtig gedrag.
   
 • Blijf updates communiceren.
  Check regelmatig deze gids voor info en tips over uw sector. Voor veelgestelde vragen rond corona kunt u terecht op coronaophetwerk.be.  
   
 • Evalueer de maatregelen regelmatig.
  Welke maatregelen werken goed op uw werkvloer en welke niet? Door op vaste tijdstippen te evalueren, stuurt u tijdig bij indien nodig.
   
 • Hou rekening met besmettingen.
  Valt een werknemer uit door een coronabesmetting, tref dan praktische maatregelen om de gezondheid van de collega’s te vrijwaren en hen gerust te stellen.
   
 • Overweeg contact tracing.
  Raakt een medewerker of bezoeker besmet? Met contact tracing kunt u iedereen die in contact kwam met een besmette persoon preventief isoleren. Savitas is een privacyvriendelijk systeem op basis van QR-codes.

Hebt u een vraag over de heropstart van uw activiteiten?

Wij helpen u graag verder! Neem contact op met uw vertrouwde contactpersoon of met ons regionaal kantoor.

Sectorspecifieke e-learning voor uw werknemers

Uw medewerkers informeren hoe ze veilig en gezond kunnen werken in coronatijden? Dat kan met onze sectorspecifieke e-learning.

Ontdek de e-learning voor uw sector

Op de hoogte blijven van de maatregelen in uw sector?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste updates van maatregelen en ondersteunende documenten in uw mailbox.