Werkzaam in de zorgsector? Maak werk van een goede handhygiëne

09-01-20

Elk jaar lanceert het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid een sensibiliseringscampagne rond handhygiëne. Deze keer focust die op de zorgsector, waar schone handen een must zijn om infecties te voorkomen. Met diverse tools – van video’s tot stickers – ondersteunt de campagne zorgverleners om handhygiëne correct toe te passen.

Grootste ziekteverspreider

Onze handen spelen een grote rol in de verspreiding van bacteriën en ziektekiemen. In de zorgsector, waar patiënten en bewoners vaak extra gevoelig zijn voor infecties, is handhygiëne extra belangrijk. Zorgverleners nemen dus heel wat voorzorgen: ze dragen tijdens het werk geen ringen of horloges, houden hun nagels schoon, ongelakt en kort, en dragen bij voorkeur korte mouwen. Maar ook regelmatig ontsmetten van de handen is essentieel.

Medewerkers sensibiliseren om de handen te wassen? Download onze poster 'In 10 stappen naar een goede handhygiëne’.

De campagne van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid sensibiliseert zorgverleners over het belang van die maatregelen, en reikt tools op maat aan om hen praktisch te ondersteunen.

Een overzicht van het campagnemateriaal

Verspreid de boodschap, niet de kiemen!

Sensibiliseer medewerkers, bewoners en bezoekers van uw zorgcentrum over het belang van een goede handhygiëne. Hang affiches op duidelijk zichtbare plaatsen, leg infofolders ter beschikking of breng stickers aan op de spiegels bij de wastafels.


U hebt het zelf in de hand!

Bezoek de campagnewebsite voor meer informatie: www.zorginfecties.be.


Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons