Welke maatregelen zijn van kracht tijdens de vierde golf?

23-11-21

De coronabesmettingen nemen in sneltempo toe. Om die trend te breken en te zorgen dat de gezondheidszorg niet kapseist, zijn er opnieuw verstrengde maatregelen van kracht. Een overzicht.


Telewerk is opnieuw tijdelijk verplicht voor alle functies die dat toelaten. Uitzonderingen zijn toegestaan voor functies die de continuïteit van de bedrijfsvoering, activiteiten of dienstverlening moeten verzekeren.

  • Tot en met 19 december mag elke telewerker maximaal 1 dag per week op kantoor zijn. Fysiek mag maximaal 20% van de werknemers tegelijk aanwezig zijn.
  • Vanaf 20 december mag een werknemer tot twee dagen per week naar kantoor. De maximum fysieke aanwezigheid is 40%.
  • Via het portaal van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid dient u opnieuw het maandelijks elektronisch register bij te houden. Kmo’s die minder dan vijf personen tewerkstellen, dienen geen telewerkaangifte te doen aan de RSZ.

Courante preventiemaatregelen

Naast telewerk blijven de courante coronamaatregelen onverminderd van kracht. Een overzicht van nuttige preventiemaatregelen voor uw sector vindt u op onze coronasite. Voor de meest actuele stand van zaken neemt u best een kijkje op info-coronavirus.be.

Ook de generieke gids van de overheid is aangepast. Bekijk de laatste versie of het overzicht van alle aanpassingen doorheen de tijd.

Blijf sensibiliseren rond vaccinatie

Vaccinatie blijft belangrijk. Ook al beschermen de huidige vaccins niet volledig tegen besmetting, ze verkleinen in sterke mate de kans op ernstige ziekte en hospitalisatie. Leid twijfelende collega’s daarom naar de juiste informatie via deze heldere poster.

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons