Nieuwe cao regelt afwezigheid werknemers voor coronatest

07-12-21

Sinds begin november biedt de overheid een online vragenlijst aan die helpt bepalen of een coronatest zinvol is bij milde symptomen. Dankzij een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst, cao nr. 160, is de afwezigheid van werknemers die zo’n test ondergaan wettelijk geregeld.

Corona-arbeidsovereenkomst

Wie milde symptomen heeft en zich volgens de Self Assessment Testing Tool beter laat testen op COVID-19, krijgt een code voor een gratis coronatest bij een testcentrum of apotheek. Het juridische statuut van werknemers die daarom afwezig zijn, was tot voor kort onduidelijk.
 


Sinds 19 november regelt een nieuwe arbeidsovereenkomst (cao nr. 160) de wettelijke afwezigheid. Werknemers hebben het recht om afwezig te zijn wanneer ze zich laten testen op basis van het advies van de Self Assessment Testing Tool. De maximumduur van de afwezigheid is 36 uur. De tool levert een attest, dat als bewijs dient voor het recht op afwezigheid.

Het attest na de test

Is de coronatest positief? Dan bepaalt een arts of de werknemer een quarantaineattest of een getuigschrift van arbeidsongeschiktheid krijgt. Met een quarantaineattest kan een werknemer telewerken, als zijn of haar functie dat toelaat. Is dat onmogelijk, dan krijgt een medewerker een uitkering wegens tijdelijke werkloosheid. Bij een negatieve coronatest kan de werknemer opnieuw (ter plaatse) aan de slag.


Hebt u vragen? U vindt een overzicht van nuttige preventiemaatregelen op onze coronasite. Voor de meest actuele stand van zaken neemt u best een kijkje op info-coronavirus.be.


Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons