Pink Monday Congres (7/10): praktijktips voor ondersteuning werknemers bij re-integratie na borstkanker

03-10-19

Op maandag 7 oktober vindt het eerste Pink Monday Congres plaats in het Brusselse Pacheco-auditorium. Een dag vol informatie en concrete tips om (ex-) borstkankerpatiënten te helpen bij een nieuwe start op het werk.

Pink Ribbon, het RIZIV, Mensura en Unique organiseren op maandag 7 oktober 2019 het eerste Pink Monday Congres. Het wordt een dag vol informatie en concrete tips voor experten(HR professionals, Disability Managers, jobcoaches, arbeidsartsen...) die (ex-)borstkankerpatiënten helpen bij een warme, nieuwe start op het werk.

Begrip en steun

Na borstkanker weer aan het werk gaan, is een grote en moedige stap. Begrip en steun zijn daarbij belangrijke ingrediënten. Samen de draad oppikken is namelijk een pak eenvoudiger. Daarvoor ontwikkelde Pink Ribbon Pink Monday, een variant op Blue Monday. Pink Monday verwijst naar de dag waarop (ex-)borstkankerpatiënten (opnieuw) aan het werk gaan.

Mogelijkheden in plaats van beperkingen

Dr. Kristel Knops is arbeidsarts bij Mensura, en een van de sprekers tijdens Pink Monday. “Mensura zet graag mee zijn schouders onder dit initiatief. Werkhervatting tijdens en na een chronische aandoening vraagt immers om een doordachte, individuele begeleiding.”

“Tijdens het traject dat leidt naar de terugkeer op de werkvloer moet een balans gezocht worden tussen de arbeidsomgeving, het takenpakket en het werkritme. Aan de hand van concrete cases en best practices hoop ik koudwatervrees weg te nemen bij organisaties. Re-integratie door een roze bril bekijken, doet je denken vanuit mogelijkheden in plaats vanuit beperkingen.”

Praktisch:

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons