Prevent bekroont eindwerk over telewerk en mentale gezondheid

19-11-21

De aanslepende coronacrisis was een deeltjesversneller om van thuiswerk een wijdverspreid gebruik te maken. Maar elke nieuwe werksituatie brengt ook nieuwe risico’s met zich mee. Clara Carlier en Virginie Vandereyken, allebei psychosociaal preventieadviseur, maakten er een eindwerk rond. In oktober mochten ze er een Prevent-award voor in ontvangst nemen.


“Ons onderzoek focuste op de gevolgen van de plotse invoering van verplicht thuiswerk in het voorjaar van 2020 op de mentale gezondheid van medewerkers. We hebben ervaringen van collega’s naast literatuur gelegd en gekeken wat de pijnpunten waren, om zo tot concrete aanbevelingen te komen”, verduidelijkt Clara Carlier.

“Een duidelijk kader en beleid binnen organisaties blijkt noodzakelijk te zijn, waarbij werknemers elk op individuele basis een manier moeten zoeken om aan basisbehoeftes zoals autonomie, verbondenheid en competentie tegemoet te komen”, vult Virginie Vandereyken aan. “De rechtstreekse leidinggevende speelt een cruciale rol bij de ondersteuning van werknemers en het tegemoetkomen aan hun basisbehoeften.”

Dit najaar viel het eindwerk in de prijzen. Clara en Virginie mochten een Prevent-award naar huis meenemen. Proficiat!


Ondersteun uw medewerkers optimaal bij thuiswerk

Thuiswerken biedt tal van voordelen, maar houdt ook gezondheids- en productiviteitsrisico’s in. Hoe garandeert u het welzijn van uw telewerkers? Met ons online opleidingstraject ‘Gezond en productief thuiswerken’ ondersteunt u uw medewerkers in 4 stappen.

Bekijk onze demo


Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons