Re-integratiedeskundige Hanne Kenis wint VerV Ergonomieprijs 2017

26-01-18

De Vlaamse Ergonomie Vereniging (VerV) reikt elk jaar een prijs uit voor de beste re-integratiepraktijk. Dit keer viel de eer te beurt aan ergonoom en re-integratiedeskundige Hanne Kenis, die een ergonomische optimalisatie en de re-integratie van een thuiszittende werknemer begeleidde.

Het Aartselaarse bedrijf Menken – producent en leverancier van huismerken, waaronder noten en gedroogde vruchten – deed een beroep op Mensura naar aanleiding van verschillende schouder- en rugklachten en een langdurig zieke werknemer.

Succesvolle re-integratie

Laden en lossen van containers is een belastende taak voor alle medewerkers. Eye-opener was een medewerker die al negen maanden afwezig was vanwege rugklachten. Om die persoon terug aan het werk te krijgen, haalde Hanne het onderste uit de kan met een uniek re-integratietraject.

Telescopische transportband

Om het laden en lossen beter te laten verlopen, gebeurde een observatie en werd een participatieve werkgroep opgericht. Medewerkers konden daarin zelf knelpunten benoemen en mogelijke oplossingen voorstellen.

Eindresultaat is een telescopische transportband die in de hoogte en de diepte verstelbaar is. De transportband wordt in de container gereden. Vanop een platform kan een medewerker met een vacuümpomp dozen verplaatsen, zonder het volle gewicht te hoeven tillen.

Zowel de fysieke belasting, de subjectieve aanvaarding als het gebruiksgemak gooiden hoge ogen. Het resultaat: tevreden medewerkers, die langer en gezonder aan de slag blijven.

Proficiat aan collega Hanne voor deze welverdiende erkenning!
 

Lees ook:

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons