SEED-Connect: digitale wegwijzer naar arbeidsarts en psycholoog

26-03-19

Om het welzijn van medewerkers optimaal te beschermen, moet u er als werkgever voor zorgen dat ze vlot de weg vinden naar de arbeidsarts en bedrijfspsycholoog. In de praktijk is dat niet evident: de contactgegevens van artsen zijn soms moeilijk vindbaar voor medewerkers, of ze zijn verouderd. SEED-Connect, een nieuw digitaal platform, maakt daar komaf mee.

Correcte gegevens, altijd en overal

SEED-Connect is een gezamenlijk initiatief van alle Belgische Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het Werk en koepelorganisatie Co-Prev. Op het beveiligde platform vinden medewerkers altijd en overal – dus ook wanneer ze bijvoorbeeld arbeidsongeschikt thuis zitten – de meest recente informatie over hun arbeidsarts en psycholoog terug.

Het systeem is eenvoudig: medewerkers melden zich aan met hun elektronische identiteitskaart en zien meteen bij wie ze terechtkunnen.

Eerste van vele mogelijkheden

Vandaag vinden werknemers al arbeidsartsen en bedrijfspsychologen in SEED-Connect terug, maar in de toekomst wordt het platform nog uitgebreid. Zo zullen ook erkende artsen voor ioniserende straling toegevoegd worden, en wordt het mogelijk om op te zoeken bij welke EDPBW een organisatie aangesloten is. Ook medische dossiers ophalen, wordt in de komende jaren in SEED-Connect geïntegreerd.

Meer info: www.seed-connect.be

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons