Tournée Minérale 2018: is uw bedrijf ingeschreven?

18-01-18

Begin 2017 werd Tournée Minérale in geen tijd een begrip. Toen gingen liefst 120.000 Belgen de uitdaging aan om de hele maand februari geen druppel alcohol te drinken. Neemt uw bedrijf straks deel aan de tweede editie?

Tournée Minérale is een initiatief van de DrugLijn en de Stichting tegen Kanker om Belgen te sensibiliseren rond alcohol- en drugsgebruik. Een maand lang geen alcohol drinken brengt immers heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee: meer energie, een beter slaappatroon, een gezonder gewicht, een mooiere huid …

Tournée Minérale wérkt

Volgens onderzoek door Universiteit Gent is de campagne een succes. Deelnemers voelen zich doorgaans zoveel beter in hun vel dat ze zes maanden later nog altijd anders met alcohol omgaan. Zo grijpen ze minder uit gewoonte naar hun favoriete alcoholische drank, en ze kunnen alcohol makkelijker weigeren als het hen wordt aangeboden.

Waarom als bedrijf deelnemen?

Deelnemen aan Tournée Minérale komt ook uw bedrijf ten goede: uw medewerkers worden productiever, u financiert levensbelangrijk kankeronderzoek én u versterkt uw alcohol- en drugsbeleid. Bovendien vermijdt u onnodige moeilijkheden op de werkvloer: onderzoek door de KU Leuven onthulde dat één op de tien werknemers die alcohol drinken, vindt dat zijn/haar alcoholgebruik tot problemen leidt op het werk.

Schrijf uw bedrijf snel (én makkelijk) in

Via de website van Tournée Minérale kunt u kiezen tussen een individuele deelname of een deelname in groep. Neemt u als bedrijf deel, maak dan een team aan, promoot het initiatief bij uw medewerkers en nodig hen uit om zich online aan te sluiten. Tussen de top 10 grootste teams prijken nu al enkele bedrijven die enthousiast aan het aftellen zijn naar 1 februari. Gaat u net als hen de uitdaging aan?

Tips voor werkgevers

Uiteraard zetten we u graag op weg met enkele best practices, tips en andere informatie:


Stel een sluitend alcohol- en drugsbeleid op

Alcohol en drugs houden aanzienlijke risico’s in voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers. Mensura helpt u graag bij het uitwerken van een effectief alcohol- en drugsbeleid. Neem contact met ons op.


Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons