Onderzoeksproject presenteert update definitie burn-out en interessante cijfers

08-04-19

Een vragenlijst die op basis van een nieuwe definitie het risico op een burn-out inschat: dat is het resultaat van een driejarig project door de onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven. Daarbij horen ook opmerkelijke onderzoeksresultaten. 1 op de 6 werkende Vlamingen loopt immers risico op een burn-out.

De Burnout Assessment Tool – kortweg BAT – schat aan de hand van 33 vragen het risico op een burn-out in. Dat gebeurt in drie zones: veilig (groen), risicovol (oranje) en alarmerend (rood). Door die vragenlijst in te vullen, weet een deelnemer één oogopslag hoe groot de kans is dat hij opgebrand raakt.

1 op 6 in gevarenzone

Het concept van de vragenlijst is niet nieuw. “De methode bestaat al meer dan 30 jaar”, vertelt Koen Van Hulst, verantwoordelijke Psychosociale Aspecten bij Mensura. “Maar door allerlei nieuwe inzichten was een update meer dan welkom.” Samen met praktijkexperten ontwikkelden de onderzoekers dan ook een hedendaagse definitie van burn-out. Die dient als uitgangspunt van de recente vragenlijst.

Volgens de nieuwe definitie heeft burn-out vier kernsymptomen:

1. Uitputting, zowel fysiek als mentaal
2. Mentale distantie: sterke weerstand tegen het werk
3. Cognitieve ontregeling, zoals geheugenproblemen, aandachts- en concentratiestoornissen
4. Emotionele ontregeling: oncontroleerbare heftige emotionele reacties

En drie secundaire symptomen:

1. Psychische spanningsklachten, bijvoorbeeld slaapproblemen, piekeren of paniekaanvallen
2. Psychosomatische spanningsklachten: lichamelijke klachten van psychische oorsprong
3. Depressieve stemming: zich somber en terneergeslagen voelen

“Deelnemers krijgen inzicht in hun stressniveau, en dat op een wetenschappelijk onderbouwde manier”, aldus Koen. Geen overbodige luxe: uit een bevraging met de nieuwe tool bij 1.500 werkende Vlamingen blijkt dat meer dan 1 op 6 in de gevarenzone zit. 9,5% loopt risico op burn-out en 7,6% is hoogstwaarschijnlijk opgebrand.

Bron: burnoutassessmenttool.be

Waken over de mentale gezondheid van medewerkers?

Mensura ondersteunt organisaties preventief om psychosociale risico’s aan te pakken. Als eerste stap bevelen we de Sonar-methode aan om psychosociale risico’s in kaart te brengen. Aanvullend kan in onderlinge samenspraak een gepast actieplan worden uitgewerkt.

Wenst u informatie rond onze aanpak van psychosociaal welzijn? Neem contact op via +32 2 549 71 00 of via psychosociale-aspecten@mensura.be.

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons