Mensura integreert virtual reality in opleiding preventieadviseur met Europese en Vlaamse steun

10-03-22

De opleiding tot preventieadviseur bij Mensura zal er binnenkort flink anders uitzien. Deelnemers zullen namelijk ook kennis opdoen via virtual reality (VR). Om de opleiding met deze innovatieve technologie uit te breiden, kunnen we rekenen op financiële steun van de Europese Unie, de Vlaamse overheid en ESF Vlaanderen.
 


E-learning maakt al langer deel uit van ons opleidingsaanbod. Daarnaast zoeken we voor al onze opleidingen naar een goed evenwicht tussen offline kennisoverdracht en leren via digitale tools. En binnenkort komt daar in de opleiding tot preventieadviseur zelfs VR bij.

Innoveren met Europese en Vlaamse steun

Het doel? Verder inzetten op een uitgebreide mix aan leermethoden en deelnemers de mogelijkheid geven te leren zoals zij het willen. Met VR word je ondergedompeld in een zeer realistische en toch veilige omgeving, waar je als deelnemer opgedane kennis in realistische scenario’s kunt toepassen. Daardoor blijft de nieuwe informatie ook beter hangen.

Een ambitieus plan, waarvoor we kunnen rekenen op financiële steun van de Europese Unie en de Vlaamse overheid. Mensura diende een projectplan in bij ESF Vlaanderen, de afdeling binnen het Vlaamse departement Werk en Innovatie dat toeziet op de verdeling en het goed gebruik van Europese steun voor allerhande projecten.
 

Belangrijke testcase

De ESF-subsidie is een belangrijke accelerator voor verdere innovatie van ons opleidingsaanbod. Dankzij de extra middelen kunnen we de inzet van virtual reality sneller en grondiger doorvoeren en evalueren. Die expertise kunnen we vervolgens toepassen op onze andere opleidingen.

De vernieuwde opleiding is nu volop in ontwikkeling en zal naar verwachting eind dit jaar klaar zijn.

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons