Walter De Roey volgt Johan Willemen op als voorzitter van Mensura

01-07-20

Vanaf 1 juli 2020 wordt Walter De Roey voorzitter van de raad van bestuur van Mensura, Externe Dienst voor Preventie en Bescherming. Hij volgt in die functie Johan Willemen op, die de statutaire leeftijdsgrens heeft bereikt.

Walter De Roey was tot nu gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité. Algemeen directeur Dr. Gretel Schrijvers wordt de nieuwe voorzitter van het directiecomité. De functie van gedelegeerd bestuurder wordt geschrapt.

Consolidatie en groei

De afgelopen 15 jaar hebben Johan Willemen en Walter De Roey Mensura uitgebouwd van de kleinste tot de grootste speler op de markt. De externe dienst vertegenwoordigt een marktaandeel van meer dan 20%, goed voor een omzet van € 100 miljoen.

Walter De Roey: “Dat is het resultaat van organische groei, maar vooral van consolidatie van de markt. Mensura is een conglomeraat van meer dan 10 fusies en overnames, die geïntegreerd zijn tot een sterk geconcentreerde entiteit rond welzijn op het werk. De nadruk ligt daarbij in toenemende mate op innovatie, digitalisering en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Een pad dat we ook de komende jaren verder zullen bewandelen.”

Essentieel en innovatief

“Mensura heeft onder leiding van Walter De Roey een enorme weg afgelegd de afgelopen jaren”, aldus Johan Willemen. “De organisatie toont zich essentieel en innovatief om het welzijn van werknemers en organisaties te verzekeren. Dat blijkt misschien wel duidelijker dan ooit in de huidige coronacrisis. Ik draag Walter dan ook met fierheid de fakkel over als voorzitter.”

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons