De zorgscreener: psychologische ondersteuning voor zorgverleners via deZorgSamen.be

05-05-21

De coronacrisis heeft een grote impact op ons allemaal. Wanneer je voor iemand zorgt, als zorgverlener, welzijnswerker, begeleider, psycholoog…, is de druk groot. Maar wanneer is de druk te hoog? Wanneer doe je best beroep op professionele hulp?

De zorgscreener op www.dezorgsamen.be geeft zorgverleners een signaal wanneer het nuttig kan zijn om een gesprek te hebben met een professionele hulpverlener. De zorgscreener is een korte vragenlijst die peilt naar de gedachten en gevoelens van zorgverleners en welzijnswerkers. Deze screent of er al dan niet nood is aan psychologische ondersteuning of een gesprek met een andere zorgprofessional.

De afname duurt slechts enkele minuten en de gegevens worden anoniem verwerkt. Bovendien kun je er je gegevens achterlaten waarna je binnen de drie werkdagen wordt gecontacteerd door een collega-hulpverlener.

Sterk partnerschap

In een sterk partnerschap staat een breed aanbod psychologische ondersteuning ter beschikking. Ontwikkeld onder impuls van de Vlaamse Overheid gaan de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk, in eerste instantie, het eerste gesprek aan met de zorgvrager. Ze bieden tevens ondersteuning bij werk-gerelateerde hulpvragen.

Indien nodig, bieden geconventioneerde klinische eerstelijnspsychologen en –orthopedagogen basispsychologische begeleiding. De Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg staan klaar met een ondersteunend aanbod van gespecialiseerde hulp bij de meer complexe problemen. Zo komt psychologische ondersteuning voor onze zorgverleners binnen handbereik.

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons