Lola Dingeon

Lola Dingeon

Expertise: Hygiëne & Toxicologie

Nederlands, Engels, Frans

Wie ben ik?

Ik behaalde een master in de chemische wetenschappen en heb een thesis geschreven met betrekking tot het vakgebied kwantumchemie en fotofysica (QCF) met als onderwerp "Studie van de vervluchtiging van ammoniak door een empirische benadering toegepast op satellietmetingen".

Mijn universitaire uitwisseling van vijf maanden aan de National Chiao-Tung University (NCTU) in Taiwan was zeer verrijkend, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak, en bood mij de kans toxicologie en de synthese van biosensoren te bestuderen.

Het heeft me ook doen inzien dat het belangrijk is om je te kunnen aanpassen aan veranderingen in je omgeving, aan uiteenlopende situaties, organisaties, werkgroepen en ook aan gewoonten en waarden die afwijken van datgene waarmee we vertrouwd zijn.

Met dit in gedachten beschouw ik elke reis die ik onderneem als een bron van voldoening. Ik hou van tekenen, fitness en nieuwe bordspellen ontdekken.


Expertise

Ik heb ervaring opgedaan met projectbeheer via risicoanalyses van het binnenklimaat en het meten van biologische en chemische agentia. Tijdens mijn loopbaan heb ik metingen van metaalstof in de lucht uitgevoerd voor Veolia, metingen van chemische agentia voor BPC en Recyfuel, klimaatmetingen voor G4S en metingen van microbiologische agentia in de lucht, met name voor Suez.


Ervaring

Momenteel ben ik preventieadviseur voor gezondheid op het werk bij Mensura in Brussel en Wallonië. Ik heb ook gewerkt voor het Waals Agentschap voor Verkeersveiligheid na een stage bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) in Ukkel. Daarin lag de focus op het bestuderen en modelleren van het klimaatfenomeen El-Niño, waarbij ik mijn wetenschappelijke kennis in de praktijk kon brengen.


Diploma's

Sinds 2018 ben ik houder van een universitair diploma chemische wetenschappen, twee jaar later aangevuld met een diploma Multidisciplinair preventieadviseur. In 2022 behaalde ik het diploma van preventieadviseur in de arbeidshygiëne.


Opleidingen

Ik verstrek en organiseer opleidingen over toxicologische risico's in de schoonmaaksector en over risicopreventie in mijn hoedanigheid van preventieadviseur (niveau 3). Ook opleidingen met betrekking tot asbestrisico's vallen onder mijn bekwaamheden.

Cookies opgeslagen