Olivier Lison

Olivier Lison

Expert preventieadviseur

Frans

Wie ben ik ?

Veiligheid en het welzijn van werknemers boeien mij uitermate, en dat sluit dus perfect aan bij mijn werk als preventiemedewerker. Ik ben dynamisch en praktisch ingesteld, stel me steeds ten dienste. Ik zet mijn vaardigheden en professionele kwaliteiten onder alle omstandigheden in om een dynamisch risicobeheer te implementeren.

Ik ben nieuwsgierig van aard, met een brede interesse, en ik hou ervan om de wereld om mij heen te verkennen.

De mens en zijn veiligheid moeten de eerste bekommernis zijn van elk technologisch avontuur" Albert Einstein

Expertise

In mijn functie heb ik aan veel projecten meegewerkt, waaronder de invoering van een dynamisch risicobeheersysteem.
Ik doe ook allerlei soorten risicoanalyses, zoals brandrisicoanalyses, risicoanalyses van elektrische installaties en analyses van arbeidsongevallen.

Ik voer verschillende opdrachten uit op het vlak van arbeidsmiddelen, zoals het in bedrijf stellen van machines en het schrijven van risicoanalyses voor werkplekken en inbedrijfstellingsrapporten voor arbeidsmiddelen.

Met mijn expertise op het gebied van preventie geef ik nu opleidingen en workshops voor bewustmaking rond veiligheid, naast coaching voor preventieadviseurs.


Ervaring

Voordat ik bij Mensura begon te werken als preventieadviseur voor veiligheid en gezondheid op het werk en toxicologie, werkte ik als project engineer en safety engineer.


Diploma's

Sinds 2006 ben ik in het bezit van een diploma industrieel elektromechanisch ingenieur. Daarna heb ik mijn opleiding voortgezet en behaalde ik het diploma van coördinator voor mobiele en tijdelijke bouwplaatsen niveau A en het diploma preventieadviseur niveau 1 in 2013.


Opleidingen

Mijn ervaring is het uitgangspunt voor de cursussen preventieadviseur niveau 3 en de opleidingen voor leidinggevenden die ik uitwerk en zelf geef. Op verzoek bied ik ook opleidingen op maat aan.

Cookies opgeslagen