Onze ondersteuning

1. Psychosociale hulp

De coronacrisis en de uitvoerige berichtgeving errond kunnen stress, angst of slaapproblemen veroorzaken. Help uw medewerkers om hiermee om te gaan. Mensura biedt u de nodige ondersteuning.

Werknemers die het mentaal moeilijk hebben en daar over willen praten, vinden bij ons een luisterend oor en krijgen concrete hulp:

Wil u deze hulplijn activeren of hebt u hier vragen over? Mail uw aanvraag naar psychosociale-aspecten@mensura.be.

Alle lopende projecten en intakegesprekken volgen wij verder op via telefoon of videoconferentie. Uw contactpersoon stemt hier verder met u over af.

Verhoog de veerkracht van uw medewerkers met een team-webinar

De coronacrisis stelt onze veerkracht op de proef. Leidinggevenden en medewerkers kunnen via teleconference een opleiding ‘veerkracht verhogen’ volgen. Zolang de coronamaatregelen gelden kunnen deelnemers gebruikmaken van een gratis intake via My Stress Coach. Deze online tool brengt stressbeleving in kaart en biedt praktische tips om de persoonlijke veerkracht te verhogen. De resultaten uit My Stress Coach komen aan bod tijdens het webinar.

Interesse? Mail ons op psychosociale-aspecten@mensura.be.

2. Medisch toezicht

Mensura blijft medische dienstverlening garanderen, al gebeurt dat in een aangepaste vorm. In navolging van de strikte veiligheidsmaatregelen vermijden we zo veel mogelijk elk niet-essentieel fysiek contact.

Vanaf 23 maart (en voor onbepaalde tijd) voeren we onze medische onderzoeken maximaal telefonisch uit. Waar nodig, gaan fysieke onderzoeken gewoon door, uiteraard met aandacht voor hygiënische voorzorgen. Met die aanpak beschermen we uw en onze medewerkers.

Hebben u of uw medewerkers medische vragen over corona? U kunt steeds bij onze arbeidsartsen terecht op 02/549 71 00. 

Ook om meerwaardeonderzoeken in te plannen, kunt u op hetzelfde nummer terecht. Medewerkers kunnen langs die weg ook een spontane raadpleging aanvragen. Die wordt in eerste instantie telefonisch afgehandeld, tenzij een fysiek onderzoek noodzakelijk blijkt.

3. Risicobeheersing

 • Arbeidsongevallen
  Mensura blijft de onderzoeken van ernstige arbeidsongevallen uitvoeren. Onze experten respecteren daarbij alle geldende regels rond afstand en hygiëne. De ernst van het arbeidsongeval bepaalt de prioriteit. U kunt arbeidsongevallen blijven melden bij uw regionale aanspreekpunt.
   
 • Bedrijfsbezoeken
  Een fysiek bedrijfsbezoek wordt in deze periode afgeraden. Daarom bespreken we het globale beleidsadvies telefonisch. Onze expert beantwoordt tijdens dit gesprek uw vragen over de specifieke coronamaatregelen die uw onderneming moet treffen. Mensura neemt contact met u op om deze gesprekken in te plannen. 
   
 • Veiligheid en tijdelijke maatregelen 
  Onze preventie-adviseurs stellen alles in het werk om praktische en specifieke vragen te beantwoorden over maatregelen op het vlak van veiligheid, hygiëne en toxicologie, ergonomie en milieu. In onderling overleg worden lopende projecten verdergezet – van op afstand of in uw onderneming –  of tijdelijk opgeschort.

Lees ook: Preventiemaatregelen terugkeer werknemers.