Basisopleiding reanimatie en gebruik AED

Elk jaar worden 400.000 Europeanen getroffen door een hartstilstand, amper 1 op 10 overleeft dat. Onmiddellijk starten met hartmassage verdubbelt de overlevingskansen. Tijdens de korte, praktijkgerichte basiscursus reanimatie en gebruik van een AED-toestel krijgen uw medewerkers de basistechnieken onder de knie.

Waarom?

Een goede basisopleiding reanimatie en gebruik AED kan levens redden, op en naast de werkvloer. Bij een hartstilstand zijn de eerste minuten letterlijk van levensbelang. Uw opgeleide medewerker kan kordaat optreden en de periode overbruggen tot professionele hulp ter plaatse is.

Wie?

Elke werknemer kan deze opleiding volgen. Voorkennis is niet vereist.

Wat?

In deze cursus staat praktijkoefening centraal. De cursisten leren de basisprincipes van reanimatie en hoe ze een Automatische Externe Defibrilator Categorie 1 moeten hanteren. Een AED-toestel laat niet toe om manueel schokken toe te dienen en beschikt niet over een scherm om het hartritme te volgen.

Hoe?

  • De opleiding duurt 3 uur.
  • Groepen bestaan uit maximum 15 deelnemers. Zo doen de cursisten een maximum aan praktijkervaring op om bedrijfsspecifieke situaties gericht te kunnen aanpakken.
  • Na een korte theoretische uiteenzetting over de reanimatietechnieken en het AED-toestel, krijgen de deelnemers uitgebreid de kans om hartmassage en AED-gebruik op een reanimatiepop in te oefenen.

Resultaat

Wie de basisopleiding reanimatie en gebruik AED heeft gevolgd, kan een slachtoffer met een hartstilstand reanimeren tot de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Tarief

Contacteer ons voor een prijsofferte.