Waarom?

Beeldschermwerk kan leiden tot overbelasting van rug, nek, schouders en polsen, en veroorzaakt ook oogvermoeidheid. Door uw medewerkers te informeren over de juiste zithouding, hun werkplek ergonomisch in te richten en ze gerichte ontspanningsoefeningen te laten doen, kunt u de risico’s op deze letsels beperken of zelfs volledig vermijden.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich op alle bedrijven met beeldschermwerkers.

Hoe?

Inhoud
Praktijkgerichte opleidingssessie van 2 uur. Daarna bezoek aan elke individuele werkpost om knelpunten aan te halen en praktische raad te geven. Na afloop volgt een verslag met algemene vaststellingen en korte individuele adviezen.

Aanpak van de opleidingssessie
De deelnemers leren tijdens de interactieve sessie hoe ze zowel nek- en schouderklachten als oogvermoeidheid voorkomen. Ze krijgen tips over de correcte zit- en werkhouding, de opstelling van tafel, stoel en computer, de inrichting van de werkomgeving, het juiste gebruik van een laptop, enzovoort. Daarnaast leren ze ontspanningsoefeningen om tijdens het computerwerk toe te passen. Bij de aanvang van de sessie krijgt elke deelnemer een boekje met een selectie van de slides, het stappenplan om de werkpost aan te passen, oefeningen en ruimte voor notities.

PowerPoint-presentatie
Wilt u de PowerPoint-presentatie als e-learning element op maat van uw bedrijf? Dit interactieve en sterk visuele werkinstrument geeft een overzicht van de aangeleerde principes. Het is voor uw medewerkers een nuttige informatiebron om te raadplegen, bijvoorbeeld via uw intranet.

Resultaat

Uw medewerkers kunnen de verworven kennis onmiddellijk toepassen in hun werksituatie. Bovendien zal het aantal werkgebonden klachten op termijn verminderen.

Tarief

Contacteer ons voor een prijsofferte.