Rookstopbegeleiding

Als werkgever bekommert u zich om het welzijn van uw medewerkers. U neemt de nodige voorzorgsmaatregelen om ziekten en arbeidsongevallen in de mate van het mogelijke te voorkomen. Daarbij kan het interessant zijn om rookstopbegeleiding aan te bieden: succesvol stoppen met roken heeft op korte én lange termijn een bijzonder positieve invloed op de gezondheid van uw medewerkers. En daar doet ook u als werkgever uw voordeel mee.

Wat?

Rookstopbegeleiding ondersteunt uw medewerkers om de stap naar een rookstop te zetten en vergroot hun motivatie. Uw medewerkers worden ook gesensibiliseerd door een bespreking van de gezondheidsrisico’s die roken met zich meebrengt: ze worden begeleid naar een positieve visie op stoppen met roken en aangemoedigd om een gezonde(re) levensstijl te ontwikkelen.

Waarom?

Als medewerkers stoppen met roken, heeft dat een positieve invloed op hun gezondheid. Ze zijn bovendien vitaler én productiever. Stoppen met roken is echter niet eenvoudig. Als een groep medewerkers het rookstopprogramma samen doorloopt, zijn ze beter gemotiveerd en is de kans op slagen groter. Daarbij kunt u als werkgever een belangrijke rol spelen door rookstopbegeleiding aan te bieden.

Voor wie?

In de meeste bedrijven is er wel een aantal medewerkers die roken. Het is in uw voordeel om rookstopbegeleiding aan te bieden en zo actief de gezondheid van uw medewerkers te bevorderen. Mensura biedt u rookstopbegeleiding aan voor groepen van minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers.

Hoe?

  • De rookstopbegeleiding omvat acht sessies van telkens twee uur, verspreid over veertien weken.
  • Tot 1 jaar nadat ze gestopt zijn met roken bieden we uw medewerkers opvolgsessies aan – zes in totaal. (Hoe langer de follow-up, hoe groter de kans dat ze volhouden).
  • De sessies vinden plaats in uw bedrijf of in de lokalen van Mensura.
  • Per groep zijn er zes tot twaalf deelnemers.
  • Twee maanden voor het begin van de sessies geeft u data en plaats door.
  • Ten laatste een week vooraf laat u weten hoeveel deelnemers er zijn.
  • Een tabakoloog begeleidt de sessies.

Resultaat

De organisatie van rookstopbegeleiding helpt medewerkers om te stoppen met roken. Dit heeft een positieve invloed op hun gezondheid en zorgt ervoor dat medewerkers langer gezond aan het werk blijven.