Workshop 'Beweeg je gezond' - to move or not to move

Wat?

In de workshop Beweeg je gezond leren uw medewerkers waarom bewegen zo belangrijk is en hoe ze de beweegnorm halen. Daarnaast verwerven ze inzicht in de relatie tussen beweeggedrag en gezondheidsrisico’s.

Waarom?

Bewegen maakt deel uit van een gezonde leefstijl en kan gezondheidsproblemen beperken, zodat ziektedagen en jobverzuim minder voorkomen. Gezonde, fitte werknemers zijn productiever en hebben een grotere jobtevredenheid. Minder dan 40 % van de bevolking in België beweegt voldoende. Wie onvoldoende beweegt, loopt sneller het risico ziek te worden. “Te weinig bewegen is het nieuwe roken.”

Voor wie?

Deze workshop richt zich op bedrijven en organisaties die willen inzetten op gezonde en fitte medewerkers. Vooral als in uw bedrijf veel zittend werk uitgevoerd wordt, is deze workshop een absolute aanrader.

Hoe?

De deelnemers worden actief betrokken bij het aanleren van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om gezond en regelmatig te bewegen. Dankzij een persoonlijk doe-boekje kunnen ze zelf aan de slag gaan om hun beweeggedrag te verbeteren.

Inhoud:

  • Wat zijn de voordelen van bewegen?
  • Wat is beweging?
  • Wat moet je zeker weten?
  • Hoe beweeg je verantwoord?
  • Hoe werkt de stappenteller?
  • Hoe treed je in actie?
  • Hoe doe je stretchoefeningen?

Resultaat?

Uw medewerkers passen de verworven kennis toe en gaan gezonder bewegen. Omdat ze zich fitter en gezonder voelen, verhoogt hun productiviteit en daalt het ziekteverzuim. Fitte medewerkers hebben een grotere jobtevredenheid – en ook uw tevredenheid over hun werk en inzet zal stijgen.

Praktisch

Locatie: in uw bedrijf of bij Mensura
Aantal: maximum 15 personen
Duur: 2 uur (of sessie op maat van de klant)
Trainer: leefstijladviseur
Materiaal: hand-outs, doe-boekje

Tarief

Contacteer ons voor een prijsofferte.