Workshop ‘Bureauyoga’

Wat?

In tijden van toenemende werkdruk is de vitaliteit van uw medewerkers nog belangrijker. Bureauyoga bestaat uit enkele eenvoudige oefeningen die uw medewerkers makkelijk dagelijks kunnen uitvoeren om zich te wapenen tegen de negatieve gevolgen van stress op de werkvloer.

Waarom?

Bureauyoga stimuleert een goede houding en een sterker lichaam om rugklachten en RSI-klachten (Repetitive Strain Injury) door repetitieve bewegingen te voorkomen.

De oefeningen zorgen voor evenwicht tussen lichaam en geest en leren medewerkers bewust om te gaan met stresssituaties. Zo vermijden ze de negatieve gevolgen van stress op de werkvloer, zoals verzuim en uitval door burn-out.

Voor wie?

Voor organisaties die hun medewerkers willen ondersteunen in het versterken van hun lichaam en geest. Bureauyoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of fitheidsniveau. Medewerkers kunnen de oefeningen in normale kledij achter hun bureau uitvoeren.

Hoe?

We geven de opleiding meestal in een vergaderruimte, waar iedereen plaatsneemt aan een tafel of bureau. De stoel dient als ondersteuning bij zittende en staande yogahoudingen. Medewerkers nemen deel in hun normale kledij.

De opleiding bureauyoga omvat volgende oefeningen:

  • ontspannings- en ademhalingsoefeningen;
  • rek- en strekoefeningen;
  • versterkende oefeningen;
  • lichaamshoudingen;
  • concentratietechnieken;
  • meditatie.

De oefeningen verhogen het lichaamsbewustzijn van uw medewerkers en maken hun lichaam sterker en flexibeler.

Met de ademhalingsoefeningen leren uw medewerkers op de juiste manier te ademen. Hun hersenen krijgen zo voldoende zuurstof binnen om gefocust en rustig te werken.

Resultaat

Uw medewerkers kennen enkele eenvoudige oefeningen die ze dagelijks aan hun bureau kunnen uitvoeren om zich te ontspannen. Daardoor zijn ze minder vatbaar voor stress en zullen ze beter presteren.

Praktisch

Een expert komt langs in uw organisatie voor een opleiding van 60 minuten voor maximaal 20 deelnemers.