Workshop ‘The Power of Sleep’

Een op de drie volwassenen slaapt te weinig. Mogelijke gevolgen zijn concentratiestoornissen, hoofdpijn en een gebrek aan energie. Met de interactieve opleiding ‘The Power of Sleep’ roept u slaapgebrek bij medewerkers een halt toe.

Waarom?

Slaaptekort en de bijbehorende klachten hebben een onmiskenbare impact op de werkvloer. De jaarlijkse kost voor bedrijven loopt op tot 2.500 euro per werknemer.

Medewerkers zijn niet altijd op de hoogte van de oorzaken van slaapgebrek en hoe ze hiermee kunnen omgaan, met een verhoogd risico op uitval als gevolg.

Voor wie?

Voor alle organisaties die hun medewerkers beter willen wapenen tegen de nefaste gevolgen van slaapstoornissen.

Hoe?

Tijdens de opleiding krijgen medewerkers nuttige inzichten over kwaliteitsvol slapen. De tips en tricks zijn onmiddellijk toepasbaar en stimuleren niet alleen de slaapkwaliteit, maar ook het energiepeil overdag. Deelnemers leren onder andere over:

  • de processen die slaap beïnvloeden;
  • de signalen van een slaaptekort;
  • het verband tussen een goede slaap en een gezonde levensstijl;
  • praktische tools die de slaap- en waakkwaliteit bevorderen.

Resultaat

  • U versterkt het welzijn en prestatievermogen van medewerkers.
  • U zet een rem op absenteïsme en presenteïsme, waarbij een werknemer ondanks ernstige fysieke of psychische gezondheidsproblemen toch blijft werken.

Praktisch

De workshop vindt plaats in uw organisatie en duurt - naargelang uw voorkeur - anderhalf uur, twee uur of een halve dag. Ook individuele begeleiding is mogelijk. De beschikbare talen zijn Nederlands, Frans en Engels.