Naar het sectoroverzicht

Huidige maatregelen en procedures

Testing, vaccinatie en ondersteuning

 • Hou uw klantgegevens bij
  Zorg ervoor dat u de gegevens van uw klanten bijhoudt. De overheid stelt hiervoor een formulier ter beschikking.
   
 • Werknemers testen die contact hebben met risicogroepen
  Momenteel test Mensura werknemers in de zorgsector bij indiensttreding –  ook als stagiair – , bij werkhervatting na ziekte of bij terugkeer uit quarantaine. Ook wie in opdracht van zijn werkgever naar het buitenland moet, kunnen we testen.

  Meer informatie over sneltesten vindt u in ons opiniestuk.
   
 • Vaccinatie van werknemers
  Alles wat u moet weten over de uitrol van de vaccinatie tegen COVID-19 kan u terugvinden op vaccintegencorona.be. Daar houden we u op de hoogte over het verloop van de vaccinaties, geven we aan wanneer uw organisatie aan bod komt en beantwoorden we veel gestelde vragen. In het documentatiecenter vindt u informatieve posters die helpen om uw werknemers bewust te maken van het belang van vaccinatie.
   
 • Risicocontacten op de werkvloer in kaart brengen
  De contact tracers van de overheid gaan alle contacten van een besmette werknemer na, dus ook op het werk. Cruciaal is dat u hiervoor de hoog- en laagrisicocontacten in kaart brengt. Vanuit Mensura ontwikkelden we een specifieke contactrisicoanalyse.
  Contacteer ons voor meer info.
   
 • Een audit of risicoanalyse COVID-19 laten uitvoeren
  Met deze audit van Mensura screent u uw organisatie op de haalbaarheid van de coronamaatregelen. Zijn bepaalde ingrepen moeilijk, dan bekijken we via onze risicoanalyse hoe u op werkpostniveau uw bedrijf in regel kunt brengen op basis van onze risicoanalyse.
  Contacteer ons voor meer info.

Tools en beschermingsmiddelen

 • Mondmaskers selecteren en laten testen
  Twijfelt u welke mondmaskers u moet bestellen, gebruik dan onze overzichtstabel om het juiste type te kiezen. Hebt u een bestelling geplaatst die u graag wilt laten testen? Wij kunnen u helpen.
  Lees alle info over mondmaskers.
   
 • Externe apps inzetten binnen uw organisatie
  Intussen zijn er heel wat apps op de markt om social distancing te garanderen.

Inzetbaarheid en psychosociaal welzijn

 • Inzetbaarheid structureel aanpakken
  Onzekere tijden kunnen aanleiding geven tot verzuim. Mensura helpt u om de inzetbaarheid van uw personeel structureel aan te pakken.
   
 • Ongeruste gevoelens au sérieux nemen
  Werknemers die nood hebben aan een vertrouwelijk gesprek, kunnen bij Mensura terecht. Met onze poster en video maakt u dit bekend op de werkvloer. 
   
 • Psychosociaal welzijn bewaken
  Als werkgever begeleidt u uw medewerkers om veilig en gezond te werken. Ook de fysieke terugkeer naar de werkvloer vraagt mentale ondersteuning.
  Lees er alles over in onze FAQ.
   
 • Een hulplijn aanbieden
  Uw werknemers hebben standaard recht op een vertrouwelijk gesprek met een psychosociaal preventieadviseur. Uw werknemer kan bij ons terecht op het nummer 02/549 71 57 of via info.edpb@mensura.be. Zo verlaagt u de kans dat mensen uitvallen omdat ze het mentaal lastig hebben.

Hebt u een vraag over de heropstart van uw activiteiten?

Wij helpen u graag verder! Neem contact op met uw vertrouwde contactpersoon of met ons regionaal kantoor.

Sectorspecifieke e-learning voor uw werknemers

Uw medewerkers informeren hoe ze veilig en gezond kunnen werken in coronatijden? Dat kan met onze sectorspecifieke e-learning.

Ontdek de e-learning voor uw sector

Op de hoogte blijven van de maatregelen in uw sector?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste updates van maatregelen en ondersteunende documenten in uw mailbox.