Conferentie over reïntegratie van chronisch zieke werknemers

14-04-14

Op 3 en 4 april boog een Europese top in Brussel zich over de problematiek van chronische ziektes en de impact daarvan op de economie en arbeidsmarkt. Eén van de belangrijkste doelstellingen was het promoten van aangepast werk door Return to Work.

Chronische ziektes vormen een groot probleem en blijven maar stijgen in aantal. Zij zijn één van de voornaamste doodsoorzaken en vertegenwoordigen 86% van de doodsoorzaken in de EU. Twee miljoen personen sterven elk jaar aan cardiovasculaire aandoeningen, en men schat dat 8% van de bevolking aan diabetes lijdt, een ziekte die soms kan vermeden worden. Het is nochtans mogelijk verschillende chronische ziektes te voorkomen door bepaalde risicofactoren weg te nemen: tabaksgebruik, overmatig alcoholgebruik, verkeerde eetgewoonten en gebrek aan beweging.

De Europese Unie, wel ervan bewust dat dit probleem niet kan genegeerd worden, gaat inspanningen doen om dit te verhelpen. De Europese Unie heeft wettelijke maatregelen uitgewerkt om de bewustwording aan te moedigen en de risico’s te verminderen en om in de verschillende lidstaten een efficiënte aanpak te onderschrijven tegen chronische ziektes.

Lees meer: PH Work: Promoting Healthy Work for People with Chronic Illness.

Bron

BeSWIC Conferentie over jobbehoud en reïntegratie van chronisch zieke werknemers — Nederlands  

Wat kan Mensura voor u doen?

  • Return To Work. Mensura helpt en reikt u verschillende oplossingen aan:
    • Return to Work-beleid op bedrijfsniveau.
    • Opleiding inzake werkhervattingstraject voor langdurige afwezige medewerkers. Dankzij deze opleiding bent u in staat langdurig afwezigen medewerkers te ondersteunen om weer aan het werk te gaan.
    • Individuele trajectbegeleiding waarbij langdurig afwezigen worden begeleid en ondersteund door een multidisciplinair team. Voor het volledige aanbod kan u ook onze brochure raadplegen.
  • Gezondheidsbevordering. Dankzij de gezondheidsprogramma’s van Mensura blijft uw onderneming vitaal.
    • Alle informatie rond onze gezondheidsprogramma’s wordt in detail beschreven.  

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag.

+32 2 549 71 00Mail ons