Inzetten op werkbaar werk? Maak gebruik van een werkbaarheidscheque

30-03-23

Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor werkgevers en werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.

Ook dit jaar kan je een werkbaarheidscheque en een verhoging van de kmo-portefeuille aanvragen om een versnelling hoger te schakelen op het vlak van werkbaar werk. Met die cheque krijg je tot 10.000 euro aan steun om een scan te laten uitvoeren over de werkbaarheid op de werkvloer.

 

Waarvoor kan je een werkbaarheidscheque aanvragen?

Met een werkbaarheidscheque kan je een scan laten uitvoeren. Dat gaat dan bijvoorbeeld over het meten van stress op het werk, motivatie van werknemers en leermogelijkheden. Naar aanleiding van de resultaten van de scan kan je als organisatie een actieplan opmaken. Je kan advies, begeleiding en/of een opleiding aankopen voor aanpassingen aan de arbeidsorganisatie, competentieversterking om werkbaar te kunnen werken en voor een beleid rond psychisch welbevinden.

Praktisch

Op de website van Vlaanderen vind je alle details terug over de werkbaarheidscheque.

Een werkbaarheidscheque aanvragen kan eenvoudig via de website. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 30 november 2023.


Inspiratie nodig?

Opleidingen die aandacht hebben voor het psychosociale welbevinden van werknemers komen in aanmerking.

Bekijk ons aanbod.

Meer informatie nodig? Wij helpen je graag!

+32 2 549 71 00Mail ons