Mensura schenkt ruim 800 pc’s aan duurzaam project Close The Gap

21-02-20

Afgelopen jaar rolde Mensura een vernieuwingsoperatie uit voor alle laptops en desktops binnen de onderneming. Het boekhoudkundig afgeschreven IT-materiaal krijgt nu via de circulaire economie een tweede leven. Daarvoor gaat Mensura in zee met Close The Gap vzw, een organisatie die sociale en educatieve projecten ondersteunt met tweedehandse pc’s.

In het kader van een vernieuwingsoperatie van alle computers bekeek Mensura wat er met de oude pc’s kon gebeuren. In plaats van ze voor een overnameprijs van de hand te doen, zijn ze gebruikt om een goed doel te steunen. In totaal schonk Mensura 665 laptops, 170 desktops en 200 docking stations aan Close The Gap. Deze vzw verzamelt afgeschreven IT-materiaal van bedrijven om het duurzaam te hergebruiken in sociale en educatieve projecten.
 

Afrikaanse start-ups

“Als externe dienst staan wij elke dag ondernemers bij in het veilig en gezond tewerkstellen van werknemers. Eén van de differentiërende factoren van Close The Gap is het feit dat ze ook beginnende ondernemers ondersteunen en stimuleren. Dat doen ze onder meer door coachen en ondersteunen van tot investeren in Afrikaanse start-ups”, licht Dirk Oosterlinck toe, Group Director Business Development, Marketing & Innovation bij Mensura. “Dat we via Close The Gap ondernemers met veel ambitie, maar minder mogelijkheden een duwtje in de rug kunnen geven, is een opportuniteit die we niet willen laten liggen.”
 

Digitale kloof dichten

Close The Gap neemt het hele afhandelingsproces in handen en hanteert daarbij de principes van de circulaire economie. Ze halen alle IT-materiaal op en zetten de toestellen helemaal op orde. Vóór de computers aan hun tweede leven starten, worden alle data gewist door een gecertifieerde partner. Eenmaal ze end-of-life zijn, handelt Close The Gap ook de volledige ontmanteling en recyclage af.
 


“Samen met bedrijven zoals Mensura helpen we door onderwijs en educatie de digitale kloof te dichten”, aldus Didier Appels, Impact & Business Director bij Close The Gap. “Digital for development dus, vanuit het standpunt dat een betere wereld begint met inspanningen die we zelf kunnen doen.”

https://www.youtube.com/watch?v=mQgSlz3Y9C4
 

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons