Mensura-collega Nele steunt zorgpersoneel met uniek muziekproject

25-05-20

Als arbeidsarts in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt ziet arbeidsarts Nele Van Loon met eigen ogen hoe zorgverleners het mentaal moeilijk hebben in deze coronacrisis. Ze besloot hen te steunen en stampte een virtueel koor uit de grond, dat voor troost en hoop zorgt voor iedereen die werkt in ziekenhuizen of zorginstellingen.

“Het zorgpersoneel heeft het fysiek, maar vooral mentaal, zwaar te verduren”, aldus dr. Nele Van Loon. “Ze worden vaak ‘helden’ genoemd, maar misschien is het wel passender om ze gewoon als professionals te typeren, die zich voor 100% geven. Velen onder hen hadden geen keuze, maar moesten niettemin in moeilijke omstandigheden aan de slag.”

40-koppig virtueel koor

Als lid van de koorgroep New Vocal Pop Group (NVPG) ondernam Nele actie om zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. “Muziek heeft een therapeutische werking. Daarom hebben we met ons koor, onder leiding van Rudi Bollen, via social media een oproep gelanceerd. We ronselden stemmen die van thuis uit een stempartij wilden inoefenen en die ‘in hun kot’ inzingen. Zo brachten we een virtueel koor van maar liefst 40 stemmen bij elkaar.”

Troost en hoop

In totaal werden zo twee nummer opgenomen: het troostende ‘The Hymn of Acxiom’ van Vienna Teng en het hoopgevende ‘Heroes’ van David Bowie. Rudi Bollen voegde alle stemmen samen. De video ging in première in het Jessa Ziekenhuis in Limburg, waar Nele als arbeidsarts aan de slag is. Via de Mensura-kanalen wordt het filmpje ook aan andere zorginstellingen aangeboden.

Een schitterend initiatief van Nele, waar we oprecht fier op zijn!
 

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons