Mensura deelt en absorbeert onderzoeksresultaten op internationaal congres

26-04-18

Van 29 april tot 4 mei vindt in Dublin de 32ste editie plaats van het International Congress on Occupational Health (ICOH). Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk gaat er de resultaten van wetenschappelijk onderzoek presenteren en zelf kennis opdoen.

ICOH brengt academici, preventieadviseurs, psychologen, bedrijfsartsen en ergonomen van over de hele wereld bijeen, om kennis uit te wisselen over onderzoek op het vlak van welzijn op het werk. Thema dit jaar is ‘Gezondheid en welzijn op het werk: van onderzoek naar praktijk.’

Nauwe samenwerking

“Dit congres biedt Mensura de kans om wetenschappelijke onderzoeksresultaten internationaal te delen”, verklaart Mathieu Verbrugghe van R&D. “De elf collega’s die afreizen hebben acht posters en drie presentaties in hun bagage.”

Meerwaarde voor klanten

Tegelijk is het congres de ideale voedingsbodem voor nieuwe ideeën. Mathieu: “Hoe pakken andere landen uitdagingen op het vlak van welzijn en preventie aan? Het kan heel inspirerend zijn om met andere invalshoeken en werkwijzen kennis te maken. Aan ons om na te gaan of en hoe die te rijmen vallen met de specifieke Belgische wetgeving.”

“Al die inspiratie en hoe we die kunnen aanwenden voor onze klanten, maakt deze intensieve week meer dan de moeite waard. Zowel voor ons als deelnemers, maar vooral ook voor de dienstverlening van Mensura.”

Uw reporters ter plaatse

Als kennispartner deelt Mensura graag de inzichten en ervaringen die onze mensen opdoen tijdens ICOH. Mathieu en zijn team zullen de komende weken verslag uitbrengen op onze blog. Neem dus zeker regelmatig een kijkje!

Meer informatie over ICOH vindt u op http://icoh2018.org/2018/.


Lees ook:

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons