Mensura en PLAY IT slaan de handen in elkaar rond game-based learning

22-02-22

Met een innovatief partnership bieden Mensura en PLAY IT voortaan een brede waaier aan opleidingen aan die gebruikmaken van game-technologie. “We zijn complementair, met zeer uiteenlopende expertise rond dezelfde materie”, aldus Kim Van Asch, Partnership & Corporate Venturing Manager bij Mensura.


Bedrijven zijn wettelijk verplicht om regelmatig specifieke opleidingen rond veiligheid en preventie aan te bieden aan specifieke medewerkers. Denk aan eerste hulp, brandveiligheid, ergonomie… Met dank aan het innovatieve partnerschap tussen Mensura en PLAY IT kunnen werknemers zich de nodige kennis en procedures voortaan eigen maken via game-technologie. De samenwerking opent meteen ook de deur naar een veel ruimer aanbod aan opleidingen rond veiligheid en welzijn.

Julie Pottier, Business line manager opleidingen bij Mensura, is opgetogen: “Door de huidige ontwikkelingen in de samenleving kwam ook de nood aan innovatieve opleidingsvormen in een stroomversnelling. Face-to-face opleiden heeft in bepaalde contexten zeker een meerwaarde, maar vernieuwen en combineren is meer dan ooit de boodschap. Daarbij is het natuurlijk mooi meegenomen dat game-based opleidingen ook gewoon prettig zijn, makkelijk te volgen én een aantoonbaar resultaat hebben: de aangeleerde technieken blijven langer hangen.”
 


Benieuwd hoe u preventie kan stimuleren in een virtuele wereld?

Meer info


Kwaliteitslabel

Kim Van Asch, Partnership & Corporate Venturing Manager bij Mensura: “Als externe dienst bescherming en preventie op het werk, werken wij in een sterk gereguleerde context. Onze taken zijn zelfs grotendeels wettelijk omschreven. Toch merken we dat onze klanten ook verder gaan dan die wettelijke verplichtingen in hun zoektocht naar het verhogen van veiligheid en welzijn op de werkvloer. Als een echte health and safety advisor zijn we daarom een eerste aanspreekpunt voor het aanbieden van relevante producten en diensten rond veiligheid en preventie.

Daarvoor gaan we strategische (en liefst ook fijne) partnerships aan. Hierbij kijken we vooral naar de kwaliteit, de bruikbaarheid en de relevantie van potentiële partners en hun aanbod. In die zin worden we zelfs een soort ‘keurmerk’ voor de klant. Deze samenwerking met PLAY IT is in dat opzicht een treffende illustratie. We zijn complementair, met zeer uiteenlopende expertise rond eenzelfde materie.”
 


Benieuwd hoe u preventie kan stimuleren in een virtuele wereld?

Meer info


Game-changer voor een wereld in verandering

Mike Ptacek, mede-oprichter & CCO bij PLAY IT: “De essentie van deze samenwerking is even simpel als ingrijpend: klanten van Mensura hebben voortaan toegang tot alle leercursussen in onze Play It Safe-oplossing. We maken ons sterk dat we de klanten van Mensura vanuit deze gerichte samenwerking maximaal ‘waar voor hun geld’ kunnen bieden.”

“De schat aan expertise die Mensura nu aanbrengt, creëert alvast zeer mooie perspectieven. Door die deskundig te implementeren zorgen we vanuit PLAY IT dat de specifieke troeven van game-based learning – begeesterend, interactief, fun, hoge kennisoverdracht… – nog verder versterkt worden door de grote mate van flexibiliteit en aanpasbaarheid.”

“Samen verkennen we nieuwe markten; een oefening waar een wereld in constante verandering luidkeels om smeekt. Duaal leren, hybride werken, mobiliteit… de uitdagingen zijn talrijk. De antwoorden worden steeds vaker gevonden in dergelijke kruisbestuivende krachtenbundelingen en co-creaties.”
 

Win-win-win

“Onze missie blijft: het maximaliseren van de veiligheid in alle mogelijke werkomgevingen”, vult Julie Pottier aan. “Met PLAY IT als partner kunnen we dit blijven waarmaken vanuit een aanbod dat zowel in de diepte, als in de breedte extra body krijgt. Afhankelijk van de noden en vragen van onze klanten, ontwikkelen we samen zelfs geheel nieuwe modules. De wederzijdse kennis- en expertisedeling maakt dat alle partijen fungeren als onderlinge groeiversnellers. En daarvan plukken onze klanten dan weer de vruchten. Win-win-win, dus!”

Een aangepaste versie van deze tekst verscheen ook op playitsafe.eu.
 


Game-based opleidingen over welzijn en veiligheid op het werk

Medewerkers een efficiënte leerervaring bieden, die bovendien blijft hangen? Het kan met onze game-based opleidingen. Via realistische en praktijkgerichte scenario’s krijgen medewerkers de procedures op het vlak van EHBO, brandveiligheid en andere thema’s snel onder de knie.

Vraag vrijblijvend een offerte  aan voor een opleiding of spelomgeving op maat.

Contacteer ons vrijblijvend


Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons