Mensura schenkt medische car aan non-profitorganisatie EODEC

14-12-23

Een ‘kabinet op wielen’ met 260.000 km op de teller: dat schonken Mensura en de Rotary Clubs van Aarlen en Bastenaken op zaterdag 9 december aan het European Oral & Dental Education Center (EODEC). Die laatste zal de vrachtwagen omtoveren tot een mobiele tandartsenpraktijk voor de inwoners van de Togolese Republiek.

 

Tot voor kort gebruikten de arbeidsartsen en verpleegkundigen van Mensura de vrachtwagen om medische onderzoeken uit te voeren in organisaties. Binnenkort zal hij dienstdoen als mobiele tandartsenpraktijk in Togo. Daar zet EODEC zich al 15 jaar in om tandheelkundige zorg toegankelijk te maken voor de plaatselijke bevolking.

Een initiatief dat Mensura, in samenwerking met de Rotary Clubs van Aarlen en Bastenaken, een hart onder de riem wil steken.

“Gezondheidszorg is een basisbehoefte die voor iedereen toegankelijk moet zijn. Maar dat is in vele landen helaas niet het geval. Door de medische car aan EODEC te schenken, maken we tandheelkundige zorg voor vele Togolezen laagdrempeliger. Als alles goed verloopt, kan EODEC vanaf de zomer van 2024 haar eerste patiënten ontvangen in de nieuwe mobiele tandartsenpraktijk”, aldus Gretel Schrijvers, CEO van Mensura groep.


Bekijk hier een filmpje van de officiële sleuteloverdracht (FR - TV Lux)