10-10-10: strek jij op 10 oktober om 10 u. 10 minuten de benen?

06-10-23

Wie de werkdag grotendeels al zittend doorbrengt, kent wellicht de actie 10-10-10. Ook dit jaar moedigt de campagne ‘de zitters’ aan om op 10 oktober om 10 u. 10 minuten rechtstaand te werken en even wat te bewegen.

 

 

Stilstaan is achteruitgaan, en voor zitten geldt hetzelfde. Lang zitten is allerminst gezond.

De Beroepsvereniging voor Ergonomie (VerV) en het Vlaams Instituut voor Gezond Leven benadrukken daarom het belang van ‘wisselwerken’. Bij wisselwerken wissel je al werkend zittijd af met rechtstaan en bewegen.

Een gezonde gewoonte die niet veel energie of ingrijpende veranderingen vraagt: rechtstaand telefoneren, regelmatig een glas water halen, naar een collega stappen in plaats van te mailen, een korte lunchwandeling, de lift gebruiken in plaats van de trap…

Mentaliteitsverandering

De essentie van de campagne is natuurlijk niet de tien minuten op 10 oktober. Bedoeling is om een mentaliteitsverandering tot stand te brengen. Door goede gewoontes eigen te maken die het zitpatroon frequent doorbreken, is er winst voor iedereen.

En over winst gesproken: wie op social media een (liefst originele) foto deelt van zijn wisselwerkmoment, maakt kans om een steppie te winnen. Vergeet de hashtags #wisselwerken en #VerV niet!

Meer informatie nodig? Wij helpen je graag!

+32 2 549 71 00Mail ons