Test uw stressbestendigheid en veerkracht met een app

29-05-15

Om medewerkers op de werkvloer de kans te geven zelf aan hun veerkracht te werken en zo weerbaarder te maken tegen stress en burnout, is er een nieuwe gratis app die door ‘Fit in je hoofd-Goed in je vel’ wordt aangeboden.

De website 'Fit in je hoofd - Goed in je vel' kwam er in 2006 in het kader van het Vlaams actieplan suïcidepreventie (2006 - 2010) en is ook een initiatief van Vigez. Ondertussen is de website uitgegroeid tot een volwaardig werkinstrument voor het bevorderen van de geestelijke gezondheid zowel in de werksfeer als in de privésfeer. Werkgevers, preventieadviseurs en vertrouwenspersonen zijn reeds goed vertrouwd met  ‘Fit in je hoofd – Goed in je vel’, maar nu is er dus die nieuwe app.

De website

De website Fit in je Hoofd - Goed in je vel heeft heel wat te bieden:

  • 10 stappen: info en tips om stevig in het leven te staan
  • Mijn veerkracht: de test ‘kan je om met stress’ en daarna advies op maat. Verder is er de mogelijkheid om een dagboek bij te houden
  • Net iets anders: overzicht van andere bestaande websites over hetzelfde thema
  • Hulp nodig? informatie over de meest voorkomende psychische problemen en waar je terecht kan met vragen of voor hulp.

De app

De app is te downloaden op SmartPhone en tablet (via de website) en gaat over: “Mijn veerkracht”. 

Wat kan Mensura voor je doen?

  • Workshop veerkracht verhogen
    Medewerkers stress beter leren beheersen heeft veel voordelen: ze beleven meer plezier in het werk en het leven, ze zijn beter beschermd tegen mentale aandoeningen zoals depressie, absenteïsme neemt af en productiviteit en teamgeest verbeteren.
  • Workshop stress: sensibilisering voor leidinggevenden
    Deze workshop verschaft leidinggevenden inzicht in wat stress is. We gaan in op hoe stress te herkennen bij zichzelf en werknemers. Verder bespreken we stresssymptomen en geven we praktische tips om zelf de stress onder controle te krijgen en hoe gesprekken aan te gaan met werknemers die met stress kampen.

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons