Uw gezondheidsbeleid verdient een prijs: neem deel aan de ‘nv gezond award 2015’

08-04-15

Gezonde werknemers zijn goud waard. Daarom organiseert het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ), samen met Mensura en een rist andere partners, de vierde editie van de nv gezond award. Drie winnaars in evenveel categorieën kunnen een prijs in de wacht slepen ter waarde van 5.000 euro.

Investeren in gezonde medewerkers loont

Als werkgever wilt u uw medewerkers gemotiveerd en duurzaam aan het werk houden. En daar draagt een goede gezondheid toe bij. Fysiek én mentaal gezonde werknemers zijn weerbaarder tegen stress, minder vaak ziek en ze voelen zich beter in hun vel. Als werkgever hebt u er dus alle belang bij om een gezondheidsbeleid op poten te zetten.

Het goede voorbeeld

Sterke initiatieven verdienen bovendien navolging, vinden de organisatoren van de nv gezond award 2015. Samen met hun partners geven ze kleinere organisaties (kmo’s tot 250 werknemers) de kans om hun gezondheidsbeleid in de kijker te plaatsen. Vorig jaar won onder meer het stadsbestuur en OCMW van Eeklo met hun gezondheidsbeleid dat voorziet in zaken als gezonde lunches en sportieve uitdagingen voor de medewerkers. Met positief effect op de gezondheid én collegialiteit.

De ‘nv gezond award’ stimuleert ook samenwerking over de grenzen van kleine en grotere bedrijven, profit- en non-profitorganisaties en lokale besturen heen.

Hoe neemt u deel?

Inschrijven kan tot 3 september 2015. Waag uw kans in deze drie categorieën:

  • individuele kmo (profit)
  • individuele kmo (non-profit/social profit)
  • groep van kmo’s

Op 18 september worden de negen genomineerden bekend gemaakt. Zij ontvangen het label ‘Finalist nv gezond award 2015’.

Wanneer volgt de ontknoping?

Deze negen finalisten stellen tijdens de awarduitreiking op 7 oktober 2015 hun gezondheidsinspanningen voor. Voor elke categorie bekroont de jury een winnaar en reikt ze het prijzenpakket uit. Daarin zitten bijvoorbeeld gezonde en verse lunches voor uw werknemers, en de kans om uw gezondheidsinitiatieven voor te stellen in HR-Magazine en op Kanaal Z.

Meer info

Op www.nvgezond.be vindt u alle praktische informatie over de nv gezond award. Gaat u deze gezonde uitdaging aan?

Mensura kan u professioneel advies bieden om de individuele gezondheid en leefstijl van uw medewerkers te verbeteren. Meer informatie? Mail naar health@mensura.be.

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag.

+32 2 549 71 00Mail ons