Werkbaarheidscheques Vlaamse overheid stimuleren werkbaar werk

13-02-19

Wie werkbaar werk verricht, krijgt leerkansen, kampt niet met een teveel aan stress en behoudt een gezonde ‘work-life’-balans. Die combinatie doet ziekteverzuim opvallend dalen. Daarom willen de Vlaamse overheid en sociale partners het aanbod van werkbare jobs verruimen. Nog vóór de zomer van 2019 lanceren ze cheques voor bedrijven om maatregelen uit te stippelen.

De nieuwe werkbaarheidscheques vallen onder het actieplan werkbaar werk van Vlaamse sociale partners en de Vlaamse regering. Daarin bundelen ze de krachten om bedrijven te sensibiliseren om de werkbaarheid van hun jobs te verhogen.

Tijdelijk aanbod

Loopt alles volgens plan, dan vragen Vlaamse bedrijven nog voor de zomer hun werkbaarheidscheque van 10.000 euro aan. Dat bedrag kunnen ze drie jaar lang gebruiken om knelpunten op het vlak van werkbaar werk in kaart te brengen, er oplossingen voor te bedenken en die ook uit te testen. Met hetzelfde doel voor ogen wordt de kmo-portefeuille – tijdelijk – verhoogd met maximum 5000 euro.

De werkbaarheidscheques kan je op dit moment nog niet aanvragen. De overheid mikt op een lancering van de cheques vóór de zomer. Dit zal gebeuren via een ruime communicatiecampagne.

Heb je intussen vragen over de werkbaarheidscheques, dan kan je terecht bij het departement Werk en Sociale Economie: Marjolein Van Den Broeck.

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons