‘Wisselwerken’ doorbreekt hardnekkig zitgedrag op de werkvloer

08-11-18

De gemiddelde Vlaming zit gemiddeld 8,3 uur per dag neer, en dan vooral op zijn bureaustoel. Om komaf te maken met het zitgedrag op de werkvloer, introduceert het Vlaams Instituut Gezond Leven de term ‘wisselwerken’. Het concept? Elke 30 minuten even rechtstaan, met als resultaat fysiek en mentaal gezondere medewerkers.

Tijdens de werkuren brengt een Vlaamse bediende gemiddeld 5,5 uren al zittend door. Verontrustende cijfers: sedentair gedrag verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en kanker.

Postieve impact op gezondheid

Het Vlaams Instituut Gezond Leven wil de zitcultuur doorbreken en lanceert daarom het begrip ‘wisselwerken’: om het half uur kort rechtstaan. Die evenvoudige maatregel geeft de fysieke gezondheid van uw medewerkers een boost en verhoogt zo de productiviteit en het concentratievermogen.
 

Test uw zitgedrag

Een simpele test wijst uit hoeveel uren iemand dagelijks neerzit. Daarnaast kunnen werkgevers met interesse in wisselwerken op de werkvloer een gratis wisselwerkpakket bestellen met affiches en stickers.

Meer info en tips om de zitcultuur in uw onderneming aan te pakken vindt u op www.wisselwerken.be.


Uw medewerkers meer laten bewegen?

Mensura heeft de nodige expertise in huis om het langdurig zitgedrag bij uw medewerkers te helpen doorbreken. Neem contact op met ons departement Ergonomie via +32 2 549 71 00 of mail ons.


Post tussen 5 en 9 oktober een foto op sociale media die toont hoe jij wisselwerkt, met de vermelding #wisselwerken. Wie weet win je een ergonomische kruk van Health2Work. De winnaar wordt bekend gemaakt op 10 oktober om 10 uur via het LinkedIn-kanaal van VerV en het Facebook-kanaal van Gezond Leven.

Lees meer: https://www.verv.be/news/campagne-10-10-10-nl/.

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons