“Er is een wisselwerking tussen wat we intern en extern doen”

Als specialist in welzijn en preventie past Mensura ook intern toe wat het bij klanten predikt. Zo focust het project ‘Wellbeing at Mensura’ op het welzijn van interne medewerkers in de breedste zin van het woord, vertellen HR-business partner Katrien Meert en Teamleader Psychosociale Aspecten Heidi Henkens.

“Klanten zoeken een totaaloplossing voor wellbeing, die breder gaat dan stress of burn-outs voorkomen”, aldus Heidi. “We bieden daarom een totaaloplossing aan, die het psychosociale aspect, combineert met aandacht voor vitality en ergonomie. Vanuit de filosofie ‘practice what you preach’ bieden we eenzelfde ondersteuning aan voor medewerkers met Wellbeing at Mensura.” 
 

Teamleader Psychosociale Aspecten Heidi Henkens: "Klanten zoeken een totaaloplossing voor wellbeing, die breder gaat dan stress of burn-outs voorkomen."

Wellbeing: een holistische visie

Katrien: “We kondigden het interne project aan op ons personeelsfeest. Daarna polste een projectgroep via een interne bevraging naar de doelen waarbij collega’s graag ondersteuning wensten. De belangrijkste thema’s waren een positieve mindset, mogelijkheden creëren om optimaal samen te werken, en ondersteuning bij stressmanagement. Het gaat om zoveel meer dan meer bewegen en gezond eten.”  

Met Mensura’s partner Springbok bespreekt het team op elke regiomeeting welke concrete acties die regio op het oog heeft. Bij de verdere uitrol van het traject zullen ‘wellfluencers’ een ambassadeursrol opnemen en de initiatieven verder vormgeven in hun regio. “De beweegchallenge en online coaching via Wealthy Mind, waarmee je in groep gezonde gewoontes aanleert, zijn ondertussen gestart. Op een intranetpagina vinden medewerkers een overzicht van het volledige wellbeing-aanbod terug.”  
 

Employee Assistance Programma (EAP)

Sinds februari heeft Mensura intern naast een preventief ook een curatief aanbod. Via EAP biedt een werkgever de klok rond psychologische, fysieke en praktische ondersteuning aan medewerkers en hun gezinsleden. “Van lastige pubers over moeilijkheden op relatievlak tot financiële issues: met EAP helpt een begeleider je door een moeilijke periode in je privéleven, om te voorkomen dat het probleem groter wordt of je je slecht voelt op het werk. Vind je op zo’n moment een luisterend oor, dan haalt dat al heel wat druk van de ketel. We bieden het programma al een tijd aan klanten aan, nu is de ondersteuning er ook voor onze eigen medewerkers. Er is altijd een wisselwerking tussen wat we extern en intern doen.” 

Meer infowww.baanbrekendewerkgever.be.