De Diabetes Liga daagt je uit een week gezonder te eten: doe je mee?

23-05-23

Van 5 tot 11 juni organiseert de Diabetes Liga de eerste editie van ‘Een Week Gezonder’. Een nieuw initiatief om gezonde voeding bij het brede publiek te stimuleren en de uitdaging aan te gaan om een week bewust gezonder te eten en te drinken. 

 

 

Om de opmars van diabetes type 2 een halt toe te roepen, maar vooral omdat gezond eten voor iederéén belangrijk is, lanceert de Diabetes Liga ‘Een Week Gezonder’. Deze sensibiliseringscampagne rond gezonde voeding daagt je uit om 7 dagen bewust gezonder te eten en te drinken. ‘Een Week Gezonder’ focust op 3 punten: 

  1. kiezen voor verse en onbewerkte voeding; 
  2. gevarieerd en regelmatig eten; 
  3. plantaardige producten kiezen als basis voor elke maaltijd. 

We grijpen vaak naar bewerkte producten, met veel toegevoegde suikers, zout, verzadigd vet en te weinig gezonde voedingsstoffen. Zelfs producten die gezond lijken, zijn dat soms helemaal niet. We krijgen dan ook te veel suikers en calorieën binnen als we voor dit soort producten kiezen. Dat klinkt misschien onschuldig maar dat is het zeker niet. Zo kan een te hoge calorie-inname leiden tot overgewicht, obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. 

Waarom meedoen?

Zin om mee te doen? Schrijf je dan in op www.eenweekgezonder.be.

Je ontvangt wekelijkse updates om gezonder te leven en om je voor te bereiden op 'Een Week Gezonder'. Deelnemen is gratis én gezond. 

Smaakt naar meer? Probeer onze workshops rond gezonde voeding en leefstijl

In de opleiding Healthy lifestyle leren medewerkers alles over het belang van een gezonde leefstijl en hoe ze daar zelf mee aan de slag kunnen. Gezonde voeding kan daarin zeker niet ontbreken. De opleiding Healthy food gaat er dieper op in.

Meer informatie nodig? Wij helpen je graag!

+32 2 549 71 00Mail ons