Healthy food

Verwerf kennis over gezonde, evenwichtige voeding en inzicht in de gezondheidsvoordelen van gezonde voeding als belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

Healthy food
 • Praktisch
 • In overleg
 • Prijs op aanvraag
 • Nederlands, Frans, Engels
 • Op maat
 • Praktijkgericht
 • Kmo-portefeuille, Opleidingscheques, Sectorfonds

In deze interactieve workshop bespreken we de persoonlijke eetgewoonten van jouw medewerkers en tonen we hoe ze die kunnen aanpassen. Daarnaast vinden er ook gesprekken plaats over actuele voedingsthema’s en nemen we de actieve voedingsdriehoek onder de loep. Deze workshop leert jouw medewerkers etiketten op verpakkingen te lezen en producten met elkaar te vergelijken.

Waarom?

Wist je dat maar liefst 55% van de werkende Belgen overgewicht heeft en 19% obesitas vertoont?

Dat is erg verontrustend, want overgewicht verhoogt het risico op chronische aandoeningen. Die ziektes zijn bovendien een belangrijke oorzaak van langdurige afwezigheid op het werk. Er is een duidelijk verband tussen slechte voedingsgewoonten en overgewicht. Door je medewerkers te informeren over gezonde voeding, geef je hen handvaten om fitter en vitaler door het leven te gaan. Met deze preventieve aanpak kan je het verzuim en absenteïsme in uw organisatie beperken.


Wat leer je?

In de workshop ‘Healthy Food’ verwerven jouw medewerkers kennis over gezonde, evenwichtige voeding en inzicht in de gezondheidsvoordelen van gezonde voeding als belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Daarnaast worden ze gesensibiliseerd om zelf gezond en evenwichtig te eten en zo gezondheidsrisico’s in te perken. Met deze workshop bevorder je de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers. Want gezonde medewerkers zijn fitter en actiever aanwezig op het werk.

*Deze workshop wordt gegeven door een leefstijladviseur, op locatie (voorzie een ruim lokaal, een beamer, een flop-over en twee grote tafels) of bij Mensura.


Dit is een opleiding van ons Interact-aanbod

Interact

Ga in gesprek met een expert, deel je ervaringen en leer van elkaar. Leren is een sociaal gebeuren. Je leert basiskennis toepassen in de praktijk, dat kan zowel online als klassikaal.

Alles over Interact >


Resultaat?

Jouw medewerkers passen een gezond voedingsgedrag toe.

Ze voelen zich gezonder, fitter en energieker. Daardoor wordt overgewicht voorkomen en krijgen chronische aandoeningen minder kans. De gezondheid van je medewerkers bevordert bovendien ook de gezondheid van jouw bedrijf aangezien ze minder ziek zijn en productiever werken.


Voor wie?

De workshop ‘Healthy Food’ is aanbevolen voor alle bedrijven en organisaties die preventief inzetten op gezonde en fitte medewerkers.


Prijs

De prijs hangt af van de manier waarop je de opleiding volgt. Digitaal opleidingsmateriaal is inbegrepen in de prijs. Is je organisatie aangesloten bij Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming (EDPB), dan krijg je een korting. Beschik je over preventie-eenheden en is je saldo toereikend, dan kan je hiermee betalen.

Subsidies en financieringsmogelijkheden

Dankzij onze erkenningen door overheidsdiensten en sectorfondsen voldoen we aan de voorwaarden voor tal van subsidies en financieringsmogelijkheden.

  • Kmo-portefeuille. Gebruik deze erkenningsnummers in je aanvraag:
   • leden van Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming: Mensura EDPB - DV.O105072
   • niet-leden: Mensura CONSULT - DV.O101943
  • Opleidingscheques
  • Sectorfonds
   • Alimento
   • Constructiv

  Cookies opgeslagen