Over Mensura

Om goede resultaten te behalen is uw bedrijf of organisatie in grote mate afhankelijk van uw ploeg medewerkers. Mensura heeft alle expertise in huis op het vlak van preventie, veiligheid en gezondheid.

Als externe dienst helpen we betere werkomstandigheden te creëren. Daar zetten we dagelijks onze schouders onder. Maar onze impact is breder dan enkel de werkvloer. Het echte verschil dat we als Mensura maken, zie je elke dag bij bedrijven en in de samenleving. Niet van 9 tot 5, maar 24/7. 
 

Hoe dat precies in zijn werk gaat? Als grootste Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk van België ondersteunen we u met advies, oplossingen en inspiratie. Zo voldoet u aan alle wettelijke vereisten en slaagt u erin medewerkers gezonder, langer en beter aan het werk te houden.
 

Gestage groei tot marktleider

Cijfers van Mensura als marktleider
Laatste update cijfers: mei 2021

Baanbrekende werkgever, al jarenlang

Als specialist in welzijn en preventie past Mensura ook intern toe wat het bij klanten predikt. Zo focust het project ‘Wellbeing at Mensura’ op het welzijn van interne medewerkers in de breedste zin van het woord, vertellen HR-business partner Katrien Meert en Teamleader Psychosociale Aspecten Heidi Henkens.

Lees hier hoe we dat aanpakken bij Mensura >

 

Certimed

Certimed (het vroegere Mensura Absenteïsme) pakt de oorzaken van verzuim aan en begeleidt medewerkers zo spoedig mogelijk terug naar de werkvloer. Als aanbieder van controlegeneeskunde zijn we marktleider in België.

Mensura helpt

Medewerkers zijn het menselijke kapitaal van uw onderneming. Om hun welzijn te garanderen en te zorgen voor continuïteit van de productiviteit investeert u in gezonde medewerkers, optimale werkomstandigheden en minimaal verzuim.

Gezonde medewerkers

Fysiek en mentaal fitte medewerkers zijn energiek, duurzaam inzetbaar en verzekeren uw organisatie van een optimale productiviteit.

Optimale werkomstandigheden

Mensura pakt potentieel schadelijke invloeden op de werkvloer aan op het vlak van ergonomie, arbeidsveiligheid, milieu, en industriële hygiëne en toxicologie.

Minimaal verzuim

Een succesvol verzuimbeleid vertrekt van een cijfermatige analyse van verzuim, een analyse van de oorzaken en een doelgerichte aanpak op maat van uw onderneming.


 

Tijdlijn

Tijdlijn Mensura