Employee assistance program

Steeds meer werknemers weten geen raad met hun dagelijkse kopzorgen, wat weegt op hun welzijn en werkprestaties. Met het Employee Assistance Program bied je medewerkers én hun gezinsleden de klok rond emotionele, fysieke en praktische ondersteuning. 

Rots in elke branding

Als het stormt in je hoofd, kan dat zowel op professioneel als persoonlijk vlak een zware tol eisen. En die mentale moeilijkheden komen zonder aan-uitknop, waardoor je werkissues onvermijdelijk meeneemt naar je thuissituatie en omgekeerd. Tegelijk zijn gezonde en gelukkige werknemers het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Met het Employee Assistance Program bied je een luisterend oor en een helpende hand voor elke belangrijke gebeurtenis.
 

De juiste oplossing: altijd en voor iedereen

Of het nu gaat om lastige pubers, financiële issues, ruis op de relatie met je partner, gezondheidsklachten of een moeizame verhuis: met het Employee Assistance Program hebben werknemers en hun gezinsleden 24/7/365 toegang tot emotionele, fysieke en praktische ondersteuning. De dienstverlening zet hierdoor in op een preventieve én curatieve benadering van welzijn. Gebruikers genieten van een integrale aanpak die afgestemd wordt op ieders unieke situatie en persoonlijkheid.  

Begeleiding op maat

Ondersteun

24/7/365 kunnen werknemers en hun gezinsleden terecht bij een netwerk van gediplomeerde psychologen via telefoon, chat, sms, e-mail of de iConnectYou-app. Lange wachttijden of callcenters hoeven ze niet te vrezen: gebruikers nemen rechtstreeks contact op met een onpartijdige expert die hen persoonlijk bijstaat. Tijdens een eerste interactie bieden psychologen inzichten om stress te verminderen. Is een vervolgtraject aangeraden? Dan krijgen gebruikers individuele begeleiding vanop afstand of door een psycholoog in de buurt.

Ontzorg

Deskundigen adviseren en ondersteunen werknemers bij alledaagse én complexe zorgen. Zo ervaren gebruikers minder stress en kunnen ze zich focussen op wat er echt toe doet.

Praktische vraagstukken
Zoeken medewerkers ouderen- of kinderopvang? Vergelijken ze graag de verschillende diensten van huishoudhulpen in de buurt? Wil een druk bezet gezinslid de geschikte verhuisfirma inhuren, maar vindt hij of zij er de tijd niet voor? Experten zoeken het antwoord op elk praktisch vraagstuk.

Juridische en financiële consultatie
Wensen werknemers extra tips om hun financiën optimaal te beheren? Ontdekken ze graag hoe hun spaargeld het best rendeert? Overweegt een gezinslid om op pensioen te gaan, maar zit hij of zij nog met enkele vragen? Juridisch-financiële experten bieden deskundig advies tijdens een telefonisch gesprek.

Help groeien

Gaan werknemers graag zelf aan de slag met handige tips en tricks om hun mentale en fysieke welzijn te verbeteren? Gecertificeerde coaches en experten staan klaar om hen hierbij te helpen. 

Life Coaching 
Een privécoach ondersteunt werknemers telefonisch bij hun persoonlijke en professionele groei. Denk bijvoorbeeld aan loopbaanontwikkeling, omgaan met verandering of een evenwichtige werk-privébalans. 

AWARE mindfulness coaching 
Tijdens telefonische sessies leren medewerkers technieken om beter met stress om te gaan, en zo hun welzijn en concentratie te bevorderen. 

Manager Assist 
Hr, managers en teamverantwoordelijken kunnen via telefoon of videochat een beroep doen op het expertennetwerk voor ongelimiteerd en onafhankelijk advies.

PREMIUM

Kies je voor de premiumformule van het Employee Assistance Program? Dan kunnen werknemers ook bij onze experten terecht voor de volgende coachings:

Wellness- en gezondheidscoaching
Werknemers genieten tijdens telefoon- of videogesprekken van persoonlijke begeleiding rond thema’s zoals gewichtsverlies, stress, slaap, voeding, beweging en stoppen met roken.

Laten we samenwerken


Ontdek de kracht van een Employee Assistance Program

Je maakt mentaal welzijn pas bespreekbaar als je er als werkgever zelf veel over spreekt.
Je maakt mentaal welzijn pas bespreekbaar als je er als werkgever zelf veel over spreekt." Kris Peeters Head of General Services, Safety, Health & Environment bij Nestlé Belgilux

Werkbaarheidscheque

De Vlaamse overheid biedt een werkbaarheidscheque aan eenmanszaken, kmo’s en grote ondernemingen uit de (social)profitsector om de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Die cheque kun je gebruiken om het Employee Assistance Program te integreren in jouw welzijnsbeleid.

Rapportering & benchmarking

Door het real-time rapporteringsdashboard kun je als werkgever de KPI’s en doelstellingen in één oogopslag monitoren. Ook de geanonimiseerde data van het Employee Assistance Program uit jouw sector vind je overzichtelijk terug. Die inzichten helpen je vlot bijsturen waar nodig, terwijl Mensura-experten nog gerichter advies kunnen geven rond welke initiatieven op het vlak van mentaal en fysiek welzijn nuttig en nodig zijn. 


Toegankelijk voor iedereen

Een netwerk van gediplomeerde experten is de klok rond beschikbaar via de telefoon, chat, sms, e-mail of via de iConnectYou-app. Ze bieden ondersteuning in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en eventuele andere talen. Daarnaast vinden gebruikers een waaier aan inspiratie rond mentale veerkracht en fysieke gezondheid op de memberwebsite van Workplace Options.  
Gecertificeerde bescherming van data en privacy

Workplace Options leeft de GDPR-wetgeving na en beschikt over een ISO 27.001-kwaliteitscertificaat. Dat garandeert absolute confidentialiteit en anonimiteit: de experten werken volledig onafhankelijk, voeren gesprekken in vertrouwen en geven geen persoonlijke informatie door aan de werkgever of Mensura. Ook voldoet de cyber security aan de internationale normen.


Laten we samenwerken


Stap voor stap door het Employee Assistance Program

  1. Ontwikkel samen met Workplace Options een kwalitatief project- en communicatieplan op maat, waarna we de technische opzet en kwaliteitscontrole tot in de puntjes verzorgen. 
  2. Stoom iedereen klaar voor lancering met onder meer kick-offsessies voor werknemers en leidinggevenden. 
  3. Bied werknemers en hun gezinsleden doorlopend toegang tot emotionele en mentale ondersteuning en begeleiding. Om werknemers voldoende te sensibiliseren en informeren over de dienstverlening, voorzien we in (digitaal) communicatie- en promotiemateriaal. 
  4. Stuur vlot bij waar nodig door het real-time rapporteringsdashboard en de jaarlijkse terugkoppelmomenten. Mensura ondersteunt werknemers op én naast de werkvloer

Ook bij Mensura ondersteunen we het welzijn van werknemers en hun gezinsleden met een Employee Assistance Program. Dag en nacht kunnen zij terecht bij gediplomeerde experten van Workplace Options voor problemen die een impact hebben op hun mentale of fysieke gezondheid. Met dit partnership komen we tegemoet aan een complexe en veeleisende samenleving, waarin professionele hulp vaak gepaard gaat met hoge kosten en lange wachttijden.

Laten we samenwerken >

Bij Mensura investeren we in welzijn voor onze klanten én eigen werknemers. Op elk uur van de dag staat het expertennetwerk van Workplace Options klaar om medewerkers op te vangen met hun vragen, problemen of kopzorgen. Zo bieden we een 360°-aanpak, waarmee we ook hr en management ontzorgen.
Bij Mensura investeren we in welzijn voor onze klanten én eigen werknemers. Op elk uur van de dag staat het expertennetwerk van Workplace Options klaar om medewerkers op te vangen met hun vragen, problemen of kopzorgen. Zo bieden we een 360°-aanpak, waarmee we ook hr en management ontzorgen." Katrien Meert HR Business Partner bij Mensura


Deze organisaties gingen je voor

actioncapgeminicarglassdenysrobert half

Neem vrijblijvend contact op

De experten van Mensura geven je graag meer informatie over de werking en impact van het Employee Assistance Program. We beantwoorden jouw vraag binnen de 5 werkdagen. 


Veelgestelde vragen