Learn&Connect: het nieuwe leernetwerk van Mensura

08-09-22

We leren elke dag bij, zowel op als naast de werkplek. En de manier waarop we dat doen evolueert voortdurend. Om beter in te spelen op de huidige noden en wensen van cursisten, lanceren we een nieuw leernetwerk: Mensura Learn&Connect.


“Met Mensura Learn&Connect vernieuwen we radicaal ons opleidingsaanbod, zodanig dat iedereen een opleiding vindt op hun maat. Zo is élke opleiding er eentje mét impact”, vertelt Julie Pottier, verantwoordelijke Opleidingen. Opleidingen bij Mensura beginnen en eindigen binnenkort niet meer met de klassikale sessies. “Met Mensura Learn&Connect bieden we deelnemers immers een uitgebreide mix aan leermethoden. Zo maken we bijvoorbeeld meer gebruik van e-learnings en doet voor sommige opleidingen virtual reality (VR) zijn intrede. Op die manier blijft de opgedane kennis beter hangen, waardoor we de impact van onze opleidingen verhogen.”

Hoe verloopt een opleiding?

Voor de opleiding ontvangen deelnemers concrete informatie, die ze op hun eigen manier en tempo kunnen verwerken. Daardoor ontstaat tijdens de lesmomenten meer ruimte om dieper in te gaan op belangrijke zaken en vragen. Tegelijk kunnen deelnemers de opgedane kennis meteen omzetten in de praktijk en voorzien we sessies waarin de groep ervaringen kan uitwisselen.

De klassikale opleiding blijft dus behouden, maar we breiden deze uit met een individueel, interactief en praktisch luik. Bij theoretische overdracht denken velen al snel ‘dat wist ik al’. Maar wanneer we de theorie moeten toepassen in een levensecht scenario, beseffen we vaak dat we toch niet op de juiste manier reageren. Daarom is een praktische component zo cruciaal.
 

Bent u klaar om te groeien, leren en connecteren?

Met Learn&Connect leert u van collega’s en medeprofessionals hoe u het welzijn op de werkplek boost. Want iets zeker weten, werkt beter.
Maak kennis met Mensura Learn&Connect >

Ontdek onze opleidingen >

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons