Duizend overheidsgebouwen mogelijk vol asbest

10-01-14

Om en bij duizend overheidsgebouwen in het Brusselse Gewest zijn niet in orde met de asbestreglementering.’ Dat zegt Marc Duplessis, specialist Veiligheid en Preventie in de krant Het Nieuwsblad. Het gaat niet alleen om gemeentehuizen en OCMW-gebouwen, maar ook om scholen en crèches.

De auteur trekt aan de alarmbel nadat begin dit jaar asbest werd ontdekt in een garage van de lokale politie van Brussel. Alle overheidsinstanties in het Brusselse Gewest werden toen aangeschreven met de vraag hoe het met hun gebouwen gesteld was. Men wilde controleren of het om een geïsoleerd probleem ging, dan wel of ook in andere overheidsgebouwen asbestproblemen waren. Het resultaat van die rondvraag is zeer verontrustend.

Volgens Duplessis: “De administraties kunnen geen asbestinventaris voorleggen, hebben geen beheersprogramma en beschikken ook niet over jaarlijkse evaluaties door de bevoegde comités of de preventieadviseurs. En als die gegevens al beschikbaar waren dateerden ze in het beste geval uit 2008”. Nochtans verplicht een koninklijk besluit sinds 2006 alle overheden ertoe deze maatregelen jaarlijks op te frissen. Hoe zit het met uw asbestinventarisatie binnen uw bedrijf? Bent u wettelijk in orde?

Wat kan Mensura voor u doen?

Hierbij ingesloten een overzicht van ons aanbod:

Bron: Sentral Kluwer - Nieuws - 18/12/2013 Auteur: Anne Leen Stouffs

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons