Safeday zet veiligheid en gezondheid op het werk centraal

27-04-18

Naar goede gewoonte staat 28 april in het teken van veiligheid en gezondheid op het werk. Dan organiseert de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk, of kortweg Safeday. Dit jaar ligt de focus op de werkomstandigheden van jonge mensen en de stopzetting van kinderarbeid.

Het doel van de Internationale Arbeidsorganisatie? Extra aandacht besteden aan (dodelijke) arbeidsongevallen, die nog dagelijks voorvallen. In dat kader organiseert de IAO elk jaar Safeday, een dag waarop veiligheid en gezondheid op het werk extra in de kijker staat.

Halt aan kinderarbeid

Dit jaar staat Safeday in het teken van veilige werkomstandigheden voor jonge werknemers en het stopzetten van kinderarbeid. De gezamenlijke campagne wil onder meer tegen 2025 kinderarbeid uit de wereld helpen.

Gevaarlijke jobs

De centrale thema’s komen niet uit de lucht gevallen: jonge werknemers (tussen 15 en 24 jaar) vertegenwoordigen meer dan 15% van de wereldwijde beroepsbevolking. Maar liefst 37 miljoen van hen heeft een gevaarlijke job. Binnen deze groep ligt het aantal niet-dodelijke arbeidsongevallen 40% hoger dan bij werknemers ouder dan 25 jaar.

Verschillende factoren ondermijnen de veiligheid en gezondheid op het werk bij jongeren, zoals een gebrek aan beroepservaring of opleiding en een beperkte kennis van de gevaren op de werkvloer.

Ontdek alles over Safeday 2018.


Lees ook:


Maak van arbeidsveiligheid een prioriteit

Mensura staat u graag bij in het uitwerken van veiligheidsprocedures en het uitdragen van een bedrijfscultuur gericht op veiligheid en preventie van arbeidsongevallen. Meer weten? Neem contact met ons op via +32 2 549 71 00.


Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons